de gestripte berlin beat

Toen ik begin deze week even langs Madeline de Stoffenmadam ging, zag ik er een nicky velours in ‘mijn’ kleur. Mijn kleur kakigroen, een kleur waar ik zo dikwijls naar teruggrijp in mijn garderobe. Het plan was om er een Berlin Beat uit mijn boek uit te maken, maar dan in een über-simpele versie: volledig gestript tot de essentie.

berlin beat - stripped


Nu is die Berlin Beat al geen moeilijk project, maar als je dan ook nog eens de zakken én ritssluiting weglaat, is het eigenlijk niet meer dan een sweater die vooraan open is. Het moest namelijk een soort van cardigan zijn, een vestje dat de Dochters in de winter op hun favoriete t-shirt kunnen dragen.

berlin beat - stripped


berlin beat - stripped

Deze testversie voor mezelf maakte ik – schrik niet – in maat 158/164. Niet per ongeluk nee, ik wilde het vestje kort en niet te wijd, het is per slot van rekening geen jas meer. Omdat ik daarbovenop ook maar een mini-boezem heb, is deze maat prima voor mij.

berlin beat - stripped


De boordstof die er echt perfect bij past, komt van Nosh Organics. Ik kocht hem samen met groene sweaterstof voor de Zoon en had gelukkig nog een stukje over voor deze kraag en mouwboorden. Chanceke.

berlin beat - stripped

berlin beat - stripped

Een pasbeurt bij de Dochters maakte duidelijk dat Dochter 2 wel een bredere maat nodig zal hebben. Iets met andere boezems, you know… En Dochter 1, die eiste het vestje onmiddellijk op en draagt het as we speak. Gisteren genaaid, vandaag aan het tienerlijf: ik geloof dat we van een succes mogen spreken. (En het bewijs hieronder toont meteen ook beter de échte kaki-kleur van het vestje.)

27 gedachten aan “de gestripte berlin beat”

  1. Kei schoon! Ik wil zo eentje ook eens maken. Een bomber dat is niet voor mijn lijf weggelegd, dat is zeker, maar dit, daar kom ik, denk ik, wel mee weg.
    Schoon, schoon!

Reacties zijn gesloten.