zomerverlangens

Fibre Mood 18 ligt vanaf vandaag in de winkels en ik maakte al een eerste patroon: Maude.

Maude is een hemdjurk (of een blouse) met drie-kwart mouwen, ideaal voor Belgische zomers. Ik kocht vorig jaar echter een lap linnen bij Madeline de Stoffenmadam die bijlange niet groot genoeg was voor dit patroon maar die ik toch koste wat kost wilde gebruiken. Dat vroeg dus om wat improvisatie.

Ten eerste kortte ik de jurk flink in, er ging minstens 20 cm van de lengte af. De ronding aan de zoom (naar de zijnaad toe) werd ook wat minder rond gemaakt. De zakken in de zijnaad werden geschrapt. Ook de mouwen liet ik helemaal weg. Dat was een beetje een risico zag ik aan de patroondelen, qua afwerking dan, maar ik riskeerde het toch.

Ik ben vooral fan van de kleur: mosterdgeel met een dun wit streepje, echt mooi. Aan het bovenstuk liet ik de streep horizontaal lopen voor wat afwisseling. Omdat mijn naaigoesting nog steeds ver weg verstopt zit en ik – nog meer dan anders – wilde dat het snel vooruit zou gaan, maakte ik geen knopen en knoopsgaten. Nee, de kamsnaps werden nog eens boven gehaald! Ik weet dat dat er misschien wat plastiekerig uitziet, maar voor zo’n luchtig zomerkleedje vind ik dat geen probleem. Ik denk wel dat ik onderaan nog een 7de drukknoop moet plaatsen, zie ik nu op de foto’s ­čÖé

En voilà, ik ben een jurkje rijker. Allen naar de dagbladhandel nu, want ik spotte nog meer leuke lente- en zomerpatronen in deze editie van Fibre Mood!

6 gedachten aan “zomerverlangens”

  1. Laat de zon maar komen. Jij bent er klaar voor. Mooie jurk in een prachtig stofje!

  2. Wat een leuke , heerlijke zomerse jurk , en die kleur ­čśŹ
    Heel mooi Eva !

Reacties zijn gesloten.