grillige grids

Elke keer weer moet ik even gaan opzoeken hoe de carreaukes stof van See You At Six heet. Want als mijn eerste gedacht grid is, dan denk ik “nee, het was grill“. Waarop mijn brein denkt, “nee dat klinkt teveel zoals die speksmaak-chips, dus het zal dan toch wel grid zijn.” Enfin, ik kan het niet onthouden en moet dus altijd even hier ten rade. En ja, het is grill, zoals de chips.

sweaterjurk SYAS (close-up)


De lap die ik op dag één kocht, kreeg niet onmiddellijk een bestemming. Ik dacht misschien aan een pencil skirt voor mezelf en eventueel nog een sweater voor de Zoon. Maar eerlijk: dat ventje heeft meer dan sweaters genoeg dus werd de stof voorgelegd aan Dochter 1. Lang hoefde ze niet na te denken, en al helemaal niet toen ik haar de sweaterjurk toonde uit het look book van See You At Six zelf.

sweaterjurk SYAS 1

Ik nam mijn Awesome Oslo patroon uit Urban Style er nog eens bij, verlengde die tot acceptabele (voor mij) lengte en zette er de overschot van de stof binnenstebuiten aan. Als boordstof dus, want deze stof heeft meer dan voldoende rekbaarheid om daarvoor te kunnen dienen. Ik gebruikte ze zo ook aan de hals- en mouwboorden.

sweaterjurk SYAS (back)


De mouwen knipte ik op een ruime driekwart-lengte, wat ik wel mooi vind. Enfin ja, ik zal eerlijk zijn: mijn stof was op. Weeral. Ik leer het niet.

sweaterjurk SYAS (collage)

In de raglannaden stak ik een lintje dat ik had liggen. Een raar lint, iets met driehoekjes ofzo, geen idee waar het vandaan komt.

sweaterjurk SYAS


Een supercomfortabele jurk, zacht én warm, meer moet dat niet zijn.

20 gedachten aan “grillige grids”

  1. Ik had zelfs nog nooit opgemerkt dat deze 'grill' heten.? Ik zou zo graag onze oudste ook nog eens in iets anders zien dan die skinny met sweater. Zou ik deze eens laten open staan op de pc?? Ja, dat doe ik!

  2. Super ik toon deze ook eens aan mijn tiener dochter de awesome Oslo is hier niet onbekend, al is het bij ons voor de (tiener)papa ?

  3. Wat een geweldige sweater jurk: mooie kleuren en stofdesign. De boorden en het bandje langs de raglanmouw zijn leuke details.

  4. Heet die stof echt 'grill'? Ik zou gezworen hebben dat het 'grid' was. Soit. Een keitof jurkje! Lekker warm behalve aan de armen, hihi. Ik had, na wassen, van m'n sanseveria's, ook maar nipt genoeg stof voor mijn trui. Heb de mouwboorden dan maar wat breder gemaakt, want ik moest de mouwen noodgedwongen korter knippen. Gelukkig viel het nog te overbruggen met iets bredere mouwboorden, bij jou zou dat er ietwat belachelijk uitgezien hebben. ? Die stof rekt idd supergoed mee he, ik merkte het ook op.

  5. Ik kan het niet helpen, ik lag strike bij de woorden 'aanvaardbare lengte', oh, de pret die mij over een paar jaar nog te wachten staat #schaterlach

  6. Staat haar super! En grid, grill, allemaal om het even! Het beestje moest toch een naam krijgen hé! Grill vonden we beter passen bij een lang ruitje.. Onze eerste grill kwam uit in de zomer en het deed wat denken aan de grill van uw barbecue.. Lekker zomers! We hadden hem ook 'tile' kunnen noemen, zoals de tegels van een zwembad! 😀

Reacties zijn gesloten.