sporty spice

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik Mijn Tas nog eens uit de kast nam. Ongeveer 2,5 jaar geleden maakte ik al eens een Leonie maar verder bleef het alleen bij plannen, veel plannen.

sportsbag


Nu Dochter 2 haar atletiektrainingen al even gestart zijn, drong de nood naar een ruimere sporttas zich op. “Ik koop dat niet, ik maak dat wel even zelf,” denk ik dan. Die ‘even’ duurt zoals steeds wat langer dan verwacht, 2 maanden om precies te zijn. Twee maanden waarin het kind alles in een tote bag propte.

sportsbag (detail)


Jàren geleden kocht ik op het Stoffenspektakel tafelzeil in een print à la Roy Lichtenstein. Ik herinner me dat ik hem geweldig vond maar totaal niet wist wat ik ermee zou aanvangen. Een strandtas of zo. Misschien.

sportsbag 1


Maar het werd dus een Wiske uit Mijn Tas, want zo’n tafelzeil is ideaal voor sporttassen die ook wel eens weer en wind moeten trotseren. De onderkant van de tas maakte ik uit een stukje zwarte Kraft-tex dat ik kreeg op Londen Sew Social.

sportsbag (collage)


Binnenin kwam gele stof die je het best kan vergelijken met de stof waaruit een K-Way’ke uit de jaren ’80 werd gemaakt. Iets glad, glibberig, lastig om te naaien natuurlijk. Ook dat bracht ik ooit mee van het Stoffenspektakel voor de binnenkant van een zwemzak.

sportsbag (collage1)


Ik vloekte een beetje op het naaien van de cirkelvormige zijkanten in de tas. Een beetje veel eigenlijk. Want met twee schuiverige stoffen was dat echt niet om te lachen. Meteen ook de reden waarom ik de binnennaden niet afwerkte met biais. Geen van beide stoffen rafelt, dus waarom zou ik mezelf nòg meer gevloek en gezucht aandoen?
Goed, de tas is af en we vinden ze hier allemaal woohoo-cool. 

22 gedachten aan “sporty spice”

  1. Ik sluit me in de rij; wat een coole tas zeg!
    –ik vloekte ooit al op die cirkels in 'gewone' stoffen dus ik kan me érg goed voorstellen dat je ze niet afwerkte ;)—

  2. Wat een schoon Wiske! En als daar sportgerief in zit, zie je die onafgewerkte binnenkant toch niet. Goed beslist van u. Ook de stofjes zijn perfect en chance dat ge ermee toekwam voor die tas, bij mij is de stof die ik ooit kocht voor X meestal te klein voor huidig project Y…

Reacties zijn gesloten.