dromen van verhalen zonder einde

Als Lotte Martens iets doet, dan doet ze het goed. Dat is tenminste mijn mening. Niet dat die ertoe doet, maar als je je even verdiept in haar werkwijze en de verhalen achter de stoffen en de collecties, dan weet je dat ze een vrouw is die ervoor gaat. In alles.
De nieuwe collectie Stories Without Endings (16 prachtstoffen en bijpassende uni’s) ligt sinds 1 november in de winkels, een collectie geïnspireerd door literatuur, door gedichten, door verhalen die geen einde hoeven te hebben want dat einde, dat maken wij gewoon zelf. Met stoffen waarmee je je fantasie op hol kan laten slaan.

luxekussens


Ik zag dit groengrijze breisel met gouden bedrukking en mijn verhaal was vanaf de eerste aanblik duidelijk: het verhaal van een nieuwe sofa waarop ik heel lang had moeten wachten en de kussens die hem helemaal de mijne moesten maken. Een eenvoudig verhaal misschien, maar zo’n sofa is ’s avonds na een werkdag toch altijd echt thuiskomen, nietwaar? Dus kan hij er maar beter sexy, warm en luxueus uitzien. Om in te dromen van je eigen story.

luxekussens


Het breisel heet Niyona Weave Mohair Green 268 en ik gebruikte de versie met gouden print aan de voorkant, de uni variant (Weave Mohair Uni) voor de achterkant. Ik was een beetje bang om erin te knippen, schrik dat heel dat breiwerk uit mekaar zou vallen, maar zoals de naam van de stof het zegt: de mohairen draden werden op een soort van ‘net’ gewéven waardoor knippen en stikken absoluut geen enkel probleem bleek.

luxekussens


Bij Ikea kocht ik binnenkussens van maar liefst 65 cm breed en hoog. Dat moest, vond ik, want het is best grof breiwerk en dan is zo’n klein kussen geen gezicht of toch een pak minder luxueus. Ik gebruikte 1 paneel van de bedrukte variant (die is 75 cm hoog) en 70 cm van de uni versie. Net voldoende voor twee van die reuzenkussens want de stoffen zijn beide 130 cm breed.

luxekussens


Ik liet een keergat tijdens het stikken, wat wel betekende dat ik dat met de hand moest dichtnaaien. Dat deed ik met een borduurgaren in de kleur van het breiwerk, wat naar mijn aanvoelen eerder blauwgrijs dan groengrijs is. Maar jullie weten: des goûts et des couleurs…

Hou blogland deze dagen maar in de gaten, want jullie zullen versteld staan over wat mijn collega’s nog uit hun hoge hoed toverden met deze en nog veel andere mooie stoffen van Lotte Martens. 
Zoals ik zei: een verhaal zonder einde…
Een lijst met alle verkooppunten van de Lotte Martens stoffen vind je hier.

** Dit blogbericht werd geschreven in samenwerking met Lotte Martens **

7 gedachten aan “dromen van verhalen zonder einde”

Reacties zijn gesloten.