confetti, zigzag en ja-nee-ja-nee

Riet en haar creatieve patronen, ik moet ze jullie niet meer leren kennen. Mind The Whale scoort hoog in het lijstje “daar was ik zelf nooit opgekomen” en levert patronen met altijd dat ietsje meer, handleidingen waarmee je nooit de mist in kan gaan (tenzij je niet leest en denkt het wel te weten #beentheredonethat) en dat in een lay-out waar ik blij van word.

just knot it


Haar laatste telg Just Knot It vind ik geweldig mooi maar werd hier meteen geklasseerd in de categorie Not For Me. Wegens tienerdochters, jullie weten dat. Maar die wedstrijd… En ik besefte: ik heb nichtjes!

just knot it (close-up)


Wat volgde was drie en een halve week van een welles-nietes spel in mijn hoofd. Want had ik eigenlijk wel tijd? En was een zomerjurk wel iets waar Lady Lucille nog op zat te wachten? De weegschaal helde steeds meer over naar de nietes-kant. En dan gebeurt er iets in mijn brein, ik weet niet wat. Op het moment dat mijn nieuwe schooljaar weer begint en ik opnieuw aan het werk moet, ik maar een half huis heb omwille van schilderwerken en ik een beetje immobiel ben met een mysterieuze gezwollen voet, print ik het patroon uit en zet de schaar in Lucille’s eigenhandig gekozen confettistof. Nog 48 uur voor de deadline van de wedstrijd, piece of cake

just knot it (behind the scenes)

just knot it (hurray)

Ik deed niets moeilijks met het patroon, de voeringstof werd een restje roze hirondelles en in plaats van paspel in de overlappende zijkanten gebruikte ik gouden zigzagband.

just knot it (back)

just knot it (collage)

Er kwam wel een knopenpad op het achterpand, die open rug zou in september misschien niet echt meer ideaal zijn.

just knot it (side)

just knot it (collage1)


Roze en goud, what’s not to like als je vijf bent?

just knot it (close-up back)(confettistof bij Het Machien – voeringstof bij Bambiblauw)12 gedachten aan “confetti, zigzag en ja-nee-ja-nee”

  1. Wauw, ook een hele leuke! Opgezwollen voet? Schouder, voet? Zolang je nog op de pedaal van de naaimachine kan duwen, is alles nog ok! 😉

  2. Prachtige versie! En zo herkenbaar! Ik doe het wel, oh nee toch maar niet… om dan op het laatste moment te vloeken waarom je niet gewoon meteen bent begonnen 😀 😀

  3. Ik zag eergisteren dat ze het kleedje aanhad! Wat straalde ze! Past nog perfect in deze indian summer!
    Mijn Fin had toevallig die dag ook haar Just knot it aan 😉

Reacties zijn gesloten.