Bij deze is het officieel: mijn pin it make it achterstand krijg ik nooit meer weggewerkt. De negentiende verwezenlijkte pin van 2016 toon ik jullie vandaag, in week 34… Tja, dat is wat er gebeurt als je goede voornemens maakt zeker? Of deed iemand van jullie beter?

Lang geleden kwam ik deze blueberry yoghurt cake tegen op de blog Last Days of Spring, een plek op het internet van de Nederlandse Marlous, en eentje waar ik graag rondhang. Het recept is er eentje van Donna Hay, ook al zo’n favoriet.

Met een klein lijstje ingrediënten die ik allemaal in huis had (joepie!), ging ik aan de slag:
– 150gr zachte boter
– 220 gr fijne kristalsuiker
– 2 eieren
– 140gr (Griekse) yoghurt
– 225gr zelfrijzende bloem
– 1 koffielepel vanille-extract
– geraspte citroenschil
– bosbessen

1. Verwarm de oven alvast voor op 160 graden.
2. Mix de boter, suiker, eieren, yoghurt, vanille en citroenrasp.
3. Voeg de bloem bij beetjes toe en mix verder.
4. Roer de bosbessen er doorheen maar hou er een aantal apart voor straks.
5. Bedek de bodem en zijkanten van een lange cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin.
6. Bak de cake gedurende ongeveer een uur.
7. Haal de cake uit de oven en duw de overige bosbessen lichtjes boven in de nog warme cake.
Wat een mooie foto's. ..ziet er heerlijk uit…probleem met de uitdaging pin it make it dat ik nog meer pin…zo vverslavend
Mijn God, dat heb ik ook allemaal in huis! Ik weet al waar ik mij zondag aan zondig ?
Kheb het opgegeven, geraak er ook nooit door, zeker niet aan het tempo dat ik blijf pinnen. Heb me wel aan een lijstje gewaagd deze vakantie en hoerahoerahoera, dat is al wel helemaal klaargeraakt!
Ja deze MOET ik vandaag nog proberen!!! Klinkt heerlijk.
Ik heb toch ook wel alles in huis zeker. Bosbessen zijn zo lekker.
Ik ken mezelf en legde me 1 pin per maand op. Voorlopig zit ik dus nog op schema
mmmm njammie! ik begin niet aan die uitdagingen omdat ik weet dat ik het nooit haal, maar ik zie de jouwe hier wel graag voorbij komen hoor!
ziet er echt superjammie uit!