blueberry yoghurt cake (pin it – make it #19)

Bij deze is het officieel: mijn pin it make it achterstand krijg ik nooit meer weggewerkt. De negentiende verwezenlijkte pin van 2016 toon ik jullie vandaag, in week 34… Tja, dat is wat er gebeurt als je goede voornemens maakt zeker? Of deed iemand van jullie beter?

blueberry-yoghurt cake


Lang geleden kwam ik deze blueberry yoghurt cake tegen op de blog Last Days of Spring, een plek op het internet van de Nederlandse Marlous, en eentje waar ik graag rondhang. Het recept is er eentje van Donna Hay, ook al zo’n favoriet.

blueberry-yoghurt cake


Met een klein lijstje ingrediënten die ik allemaal in huis had (joepie!), ging ik aan de slag:
– 150gr zachte boter
– 220 gr fijne kristalsuiker
– 2 eieren
– 140gr (Griekse) yoghurt
– 225gr zelfrijzende bloem
– 1 koffielepel vanille-extract
– geraspte citroenschil
– bosbessen

blueberry-yoghurt cake


1. Verwarm de oven alvast voor op 160 graden.
2. Mix de boter, suiker, eieren, yoghurt, vanille en citroenrasp. 
3. Voeg de bloem bij beetjes toe en mix verder.
4. Roer de bosbessen er doorheen maar hou er een aantal apart voor straks.
5. Bedek de bodem en zijkanten van een lange cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin.
6. Bak de cake gedurende ongeveer een uur. 
7. Haal de cake uit de oven en duw de overige bosbessen lichtjes boven in de nog warme cake.

blueberry-yoghurt cake


Enjoy!

7 gedachten aan “blueberry yoghurt cake (pin it – make it #19)”

  1. Wat een mooie foto's. ..ziet er heerlijk uit…probleem met de uitdaging pin it make it dat ik nog meer pin…zo vverslavend

  2. Kheb het opgegeven, geraak er ook nooit door, zeker niet aan het tempo dat ik blijf pinnen. Heb me wel aan een lijstje gewaagd deze vakantie en hoerahoerahoera, dat is al wel helemaal klaargeraakt!

Reacties zijn gesloten.