tropisch japan (#londonsewsocial – 6)

London Sew Social. Jullie weten het nog wel, dat internationaal bloggersweekend waar ik maar niet over uitgepraat en uitgenaaid raak… In mijn goodie-valies (-bag zou een understatement zijn) zat ook een boek. Tuttle Publishing liet ons namelijk kiezen uit een reeks prachtige Japanse naaiboeken. Na lang wikken en wegen ging ik voor She Wears the Pants, een boek met moderne, eigentijdse en stijlvolle patronen.

japanese blouse + book


Ik koos voor mezelf en naaide nummer 17 (aka the gathered blouse). De stof met palmbomen is een hele dunne voile die ik anderhalf jaar geleden meebracht uit Sri Lanka. Mooi, maar wat een merde om te knippen en te verwerken…

japanese blouse


De blouse in mekaar zetten verliep moeizaam. De stof was hier voor het grootste deel de schuldige, maar ook de summiere handleiding in het boek deed me toch wel erg hard nadenken en fronsen. Was het niet dat ik al ettelijke Theo’s maakte met kraag en staander, én met mouwsplitten, ik was er nooit aan uit geraakt.

japanese blouse (back1)


Het patroon voorziet vooraan een gewone sluiting met knopen op een knopenpad maar ik deed het anders. Ik zag onlangs een blouse in een boetiek waarvan het voorpand schuin doorgeknipt was en daarna weer vastgestikt. Dus dat probeerde ik ook eens. Ik hou wel van het resultaat en bovendien bespaarde me dat het maken van knoopsgaten en aannaaien van knopen.

japanese blouse (collage)


De blouse is wijd en vooraan korter dan achteraan. Het rugpand werd met veel rimpels aan de rugpas gestikt, ik vind het model echt geslaagd.

japanese blouse (collage1)


De mouwen hebben mouwsplitten en komen tot aan de ellebogen. Ook hier maakte ik geen knoopsgaten, de knoopjes zijn puur decoratief.

japanese blouse (back)


Ik was blij dat ze af was, die blouse. Lang geleden was het, dat ik twee volle dagen nodig had om een project af te krijgen. Ik geloof dat ik maar snel weer aan iets quick ’n easy begin!

By the way: mijn Portugese blogvriendin Marta van Do Guincho toont jullie een prachtige linnen jurk uit een ander Japans naaiboek: check it out!

26 gedachten aan “tropisch japan (#londonsewsocial – 6)”

  1. Maar het resutlaat mag er zijn. En ook al was de stof moeilijk om te verwerken, ze is wel prachtig! Ik ben trouwens ook fan van het model, zo tof.

  2. Die stof, dat model, het staat je echt prachtig! Echt een heel mooi model, ik onthou het! Ik naaide net de simpelste blouse ooit, en ben weer klaar voor iets gesofisticeerder :).

  3. Heb zelf ook wel zin in zo'n losse blouse, in tegenstelling tot mijn jongste dochter, die er eentje kreeg uit de Zara en waardoor we hier thuis in een 'impasse' beland zijn … want in haar hoofdje is dat voor papa's 🙂
    Ik zal de jouwe al eens subtiel op mijn scherm laten staan!
    PS: Dat van dat doorstikken van het voorpand zal ik onthouden!

  4. Waw! Ik ben fan van zowel model als stof van deze blouse. Ik zou het zo kopen als ik het in de winkel zag hangen!

Reacties zijn gesloten.