glammertime

Ooit, tijdens een Gingerbread naaiworkshop die ik gaf, legde ik aan de deelnemers uit dat je nooitoftenooit in een stoffenwinkel tegen kinderen zegt: “Kies maar!”. Gegarandeerd dat ze de lelijkste, schreeuwerigste en meest synthetische stof ooit uit de rekken nemen. Zo kwam het dat één van de mama’s in de les een hemdje met oranje en zwarte vlammen naaide. Maal drie, want ze had drie zonen. De jongens waren in de wolken met hun hemd, dat wel.
Ik volgde mijn eigen raad niet op toen ik de Nichtjes liet kiezen uit mijn stoffenlades. Ah nee, want in mijn voorraad liggen enkel mooie dingen, toch? Dus Lady Lucille ging zonder verpinken naar de grote lap groene tule met pailletten, een stof die ik voor onze zogenaamde K3-truien gebruikte. Lucille’s mama keek angstig mijn richting uit 🙂

glammertime1

glammertime (collage3)

Tegen de Nichtjes zeg ik niet nee dus werd de carnavalstof omgetoverd tot een sweater, the stylish version, à la Lewis & Melly.

glammertime (collage1)

glammertime2

En omdat ik nu toch in glitter en glamour modus stond maakte ik er nog een rimpelrokje bij in een glanzende grijs-groene stof die ik uit Londen meebracht.

glammertime (collage2)


Een mooie doos om alles in te verpakken en de ooh’s en aah’s van Lady Lucille bij het openmaken klonken als muziek in mijn oren. En dat is dan waarvoor we het doen, toch?

glammertime (collage)(pailettentule bij Stoffenspektakel – grijze zomersweat en elastiek bij Madeline de Stoffenmadam – glanzende stof bij Simply Fabrics)

20 gedachten aan “glammertime”

  1. Hier zou ook gekird worden bij het openen! Ik moet vooral lachen met die doos. Dat vind ik zo Sex and the City, een outfit cadeau krijgen in een doos, dat ga ik onthouden. 🙂

  2. de nichtjes weten wat mooi is! Ik zou ook een kleine angst-rilling krijgen bij het kiezen van deze stof, maar zoals het hier gecombineerd is, vind ik het erg mooi.

Reacties zijn gesloten.