change of mind and plans (#londonsewsocial – 5)

Ons internationaal blogweekend London Sew Social werd mee mogelijk gemaakt door een hoop sponsors die ons voorzagen van stoffen, patronen en fournituren. Erg plezant natuurlijk, maar ik kan je verzekeren dat ik serieus last had van keuzestress op sommige momenten…
Zo mocht ik o.a. een patroon kiezen bij UpCraftClub. Eén patroon, ja. Uit een lijst van ik-weet-niet-hoeveel designers en modellen. Er werd gescrold en geklikt dat het een lieve lust was, en een beslissing nemen werd uitgesteld en uitgesteld. Ik wilde er wél graag over bloggen, dat leek me logisch als soortement van bedanking, dus koos ik uiteindelijk voornamelijk snelle patronen die binnen een tijdspanne van enkele maanden na ons weekend getoond zouden kunnen worden. Haalbaar, met andere woorden, en iets wat bruikbaar zou zijn. Want naaien om te naaien, daar doe ik al een tijdje niet meer aan mee.

logo


Enter de Sparrow Top van Liola Patterns. Ideaal als zomers bloesje, was het niet voor mij dan kon het voor de Dochters dienen.

sparrow top (close-up)


Ik sloeg 2 vliegen in één klap want in mijn goodie bag zat ook de mooiste crepe van The Sweet Mercerie. Fantastische stof, luchtig, een beetje doorzichtig en met een subtiele zwaluwprint. Patroon en stof werden gecombineerd.

sparrow top (collage1)


Maar jullie zien het zelf: de ‘kraag’ die de Sparrow Top doet opvallen liet ik achterwege. Het was lelijk, echt. Het leek alsof ik kreeft ging eten en op voorhand al een bavet op mijn topje stikte. Dus ik tornde alles los. Met als resultaat dat ik nu het eenvoudigst uitziende kledingstuk ooit maakte.

sparrow top


Ondertussen werd het topje aan mijn moeder doorgegeven. Het staat haar beter dan mij, ik weet niet waarom. Nochtans was ik helemaal verliefd toen Trine er deze prachtige blouse mee maakte. Ik vind  de print en de stof nog steeds mooi, alleen niet zo aan mijn lijf.

sparrow top (collage)

sparrow top (sponsors)


Anyway, check UpCraftClub voor een hoop patronen waarvan jullie het bestaan nog niet afwisten. Maria, Olu en Toya gebruikten ook een patroon uit hun selectie, misschien kan het jullie wel inspireren! En neem – op eigen risico – eens een kijkje bij The Sweet Mercerie: prachtige stoffen, ik liet mijn oog alvast vallen op deze, deze en deze

BewarenBewaren

13 gedachten aan “change of mind and plans (#londonsewsocial – 5)”

  1. Maar allez, ik vind dat het jou prachtig staat! Prachtig stofje, mooi model, eenvoud troef. Je deed mij hier luidop lachen met de bavet voor kreeft-vergelijking.

  2. Een eenvoudig model kan soms prachtig resultaat geven met de stof die wordt gebruikt. Wat hier het geval is. Misschien is de kleur wat te zacht (flets) van dit stofje voor jou. Weinig mensen staan met wit, alleen wintertypes volgens de kleurenanalyse. Maar jouw mama zal er wel blij mee zijn het is een prachtige stof.

  3. Ohh I like how this turned out, I really prefer it without the collar. I get you though, sometimes things we love to see in others just don't work on us for some reason. I made a top I loved last spring that just doesn't work on my body. I feel like I can start flying away at any second when I wear it. Hehe But I have to say this time your mom got lucky because it is a lovely top. xo

Reacties zijn gesloten.