eindhoven anders

In Eindhoven kwam ik al wel eerder. Voor de wekelijkse stoffenmarkt bijvoorbeeld. Zelfs voor een Stoffenspektakel reed ik er al eens heen. Maar ik wilde ook een keer naar Piet Hein Eek, en naar Strijp S.
Strijp S is een voormalig bedrijventerrein van Philips dat ondertussen werd omgevormd tot het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Hippe bedrijven zochten er een plek, er zijn winkels en sportcentra, een indoor skatepark en niet te vergeten: leuke lunch- en koffieplekjes, mijn lange leven!
Piet Hein Eek stond eerst op het programma, op wandelafstand van Strijp S trouwens. De Nederlandse ontwerper (gekend van zijn sloophoutmeubels) heeft er een atelier, winkel, galerie en restaurant. Ik had er een halve dag kunnen blijven, de sfeer is er helemaal mijn ding.

Eindhoven
Eindhoven1
Eindhoven2

In de Strijp S buurt hangt een Brooklyn sfeertje: graffiti, een industriële look, niet alledaagse winkels…

Eindhoven3
Eindhoven4
Eindhoven5
Eindhoven6

1. Onder De Leidingstraat : lunch, koffie, deli
2. Urban Shopper : winkelcentrum
3. Caffee Allee : lunch, koffie
4. Out Of The Blue : conceptstore
5. Yksi : expo, winkel
En nog zoveel meer!
Eén goeie raad: ga niet op dinsdag. Veel zaken zijn die dag gesloten. Been there, done that.

Eindhoven7


Om de dag af te sluiten maakte ik nog een kleine omweg langs Sissy Boy natuurlijk. Appeltaart, altijd een goed idee.

17 gedachten aan “eindhoven anders”

 1. Strijp S is geweldig, ik stond er vorige zomer met Poppie op de feelgoedmarket.
  Ook een aanrader , iedere 1ste zondag van de maand denk ik. Geweldige sfeer, lekker eten, leuke muziek, alle gewoon, super hé 🙂

 2. Awel dat is nu eens tof dat jij het daarover hebt. Ik woon niet zo ver van Eindhoven aan de Belgische kant van de grens en ik ben daar nog nooit geweest. Nu ben ik helemaal overtuigd. Daar ga ik eens een dagje verlof voor uittrekken want dit spreekt mij zeker aan. Bedankt.

  1. Voor alle duidelijkheid ik ben wel al in Eindhoven geweest natuurlijk, als je zo dichtbij woont maar nog niet op de site van Strijp-S.

 3. Het is al lang geleden dat ik nog eens in Eindhoven was,misschien toch nog eens inplannen als ik weer een dagje vrij heb 😉 Bedankt voor de tips en wanneer is daar de stoffenmarkt dan kan ik dat misschien combineren?Is het vrije toegang overal?

  1. Ja hoor, alles is vrij toegankelijk. Alleen is de stoffenmarkt op dinsdag en dan zijn er veel zaken in Strijp-S gesloten… Jammer hè.

 4. Wat een mooie foto's! Ik wil al een tijdje naar Eindhoven, maar ik geraak er maar niet. In mijn jeugd kwamen wij er vaak, meestal gingen we naar de Bijenkorf. Maar er is veel veranderd zo te zien, tijd om dat in te halen 🙂

 5. Toen wij in Eindhoven geweest waren, was er geen tijd meer voor een bezoekje aan Strijp S en dat vond ik ZO jammer!
  Nu ik je verslagje zo lees, vind ik het nog erger. 😉

 6. Ik woon daar ook vlakbij, maar kom er bijna nooit meer. Strijp S is inderdaad leuk. Vooral ook als er de Feel Good Market is.

Reacties zijn gesloten.