soep, thai style

Ik ben een soepeter. En vooral in de winter, als koukleum kan ik echt snakken naar een lekkere kom soep om me te verwarmen. En omdat het alweer een hele tijd geleden bleek dat ik de categorie “eetlust” hier aanvulde deel ik graag het recept van mijn huidige favoriete soep.

thaise soep (2)

Soep, thai style. Niet zelf uitgevonden, ik ben Jeroen, Sergio of Nigella niet. Het oorspronkelijke recept komt uit De Soepkalender van uitgeverij Snor, een leuk vormgegeven kalender met voor elke dag een soeprecept.

thaise soep (collage)

Ik paste het recept wat aan naar eigen smaak en goeddunken. En oh, wat is ze lekker!
nodig:
– 4 zoete aardappels
– 1 ui
– 2 teentjes look
– groentebouillon
– 1/2 blikje kokosmelk
– 1 eetlepel rode currypasta
– koriander
– pijpajuin, rood pepertje en kerstomaatjes voor de afwerking
doen:
De zoete aardappel, ui en knoflook aanstoven in boter of olie tot de groenten wat zachter zijn. Het vuur hoger zetten en anderhalve liter groentebouillon toevoegen (ik gebruik gewoon water met 1,5 bouillonblokje). Een handvol verse koriander toevoegen (ook de steeltjes!). Ongeveer 30 minuten zacht laten pruttelen, daarna de soep pureren met de staafmixer. Kokosmelk, currypasta en peper en zout toevoegen. Serveren met fijngesneden pijpajuin en rode peper, gehalveerde kerstomaatjes en blaadjes koriander.

thaise soep (1)

Je waant je in Azië bij de eerste hap, I swear.
Smakelijk!

Trouwens, voor nòg een soep waar ik hemel en aarde voor beweeg, voor mij op maat gemaakt, kijk je maar eens hier.

14 gedachten aan “soep, thai style”

  1. Mmm, deze ga ik zeker eens uitproberen. Jaren geleden maakte ik eens een soep met ongeveer dezelfde ingrediënten
    maar de kids waren er zo zot niet van, ik wel, tijd om nog eens uit te proberen.

  2. Ik heb ze ook gepind. Ik ga ze zeker eens proberen. Nog niet zo lang geleden de zoete aardappel ontdekt. Ik gebruikte ze tot nu toe enkel gepoft als aardappelvervanger.

  3. Mmmm, dat ziet er zalig uit. Wou dat ik dat kopje nu in mijn handen kon nemen 😉
    Na enkele dagen zieken verzorgen hier thuis, zou me dat heerlijk smaken. Maar 'k zal het alvast pinnen. Lijkt me al een goed begin!

  4. Deze post direct bewaard en laatst gemaakt. Echt heel heel erg lekker 🙂 Zelfs de kindjes smulden ervan (2 en 4) terwijl er anders alleen tomatensoep in gaat…..

Reacties zijn gesloten.