lange-mouwen-horde (kcw #1 – winter 2015)

Een eeuwigheid geleden kocht ik een meter Petit Pan, helemaal niet wetende wat ik er ooit mee zou aanvangen. Ik kan me dat nu niet meer voorstellen, want ik koop stoffen meestal heel gericht. Tenzij ze echt té mooi of een té goeie deal zijn om ze te laten liggen. 
Dat terzijde.
In de testfase naar de communie van de Zoon moet er geoefend worden. Geoefend op, oh help, hemden met lange mouwen. Lange mouwen ja, ik loop meestal met een grote boog rond zo’n dingen heen. Dingen die ik nog niet deed, en waarvan ik altijd denk dat ze aartsmoeilijk zijn.

theo (collage1)

Zonen 09 to the rescue, again. Als zij het me niet uitgelegd krijgt, dan niemand, dacht ik. Handleidingen die zo gedetailleerd zijn dat iedereen van goeie wil ermee aan de slag kan. Dus nam ik die meter Petit Pan die daar toch maar lag te liggen.

theo (collage)

theo (sleeve)

Et voilà. Een Theo met lange mouwen in maat 134 small. Al heb ik wel gezucht. Meermaals zelfs. Maar dat ligt aan mijn drama-queen-gehalte, that’s all.

theo (back)

theo (collar)

theo (close)

Een Theo met een paar hoekjes af. Letterlijk. En ook figuurlijk want ik presteerde het toch weer om het “anders” te doen: aan het zakje knipte ik de verkeerde hoek eraf waardoor ik het esthetisch gezien aan de andere kant van het hemd moest zetten, vond ik. Is dit nu een meisjeshemd, nee hè?

theo

theo (side)


Soit, meisjeshemd of niet: testcase geslaagd. Ik weet wat ik moet weten, ik kan (bijna) wat ik moet kunnen. Op naar de volgende horde!

(stof bij Petit Pan Antwerpen)

50 gedachten aan “lange-mouwen-horde (kcw #1 – winter 2015)”

 1. Neen, dit is geen meisjeshemd, dit is een mooi hemd, hij kan die kleurtjes wel aan! 'Speekmedallie' voor de genomen hindernis. (En ook grommel: ik wilde dit hemd voor een lentefeester die basketgewijs wel eens naast de Zoon staat… en als De Zoon al een 134 draagt is dat voor de lentefeester echt geen optie, ook niet verlengd. Tips voor plan B welkom.)

  1. Dit is wel de smalle versie hè Riet, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de standaard ineens tig keer groter is… Plan B? Eerst die Liv toch maar eens opmeten en de maattabel bekijken, of dit hemd komen passen? Daarna weet ik het ook niet meer. Of jawel: op je knieën Sharon smeken voor grotere maten! Ik smeek mee!

 2. Heel geslaagd! Patroon ligt hier ook op de tekentafel maar dan voor de broers die ook mogen meefeesten. Twijfel nog lang of korte mouwen.

 3. De zoon staat er goed mee joh, no worries !!
  Ik deed het ook "voor de eerste keer" met de zonen 09 handleiding en lange mouwen, top he!

 4. Soms blijf je wel eens haperen bij een hindernis maar soms vlieg je er gewoon over… 😉 Dit is helemaal geen meisjeshemd hoor!

 5. Voor mij blijft het een jongenshemd ook al staat het zakje aan de andere kant!Heel mooi.Hier een vormeling maar voorlopig niet van plan om zelf voor hem te naaien,wel voor mezelf…

 6. Heel schoon en als het te klein is, tegen dan ben ik kandidaat vr over te kopen voor mijn kleine man 🙂
  Dat zegt genoeg he!

 7. Al die moeite om mooie mouwsplitten te genereren en dan de mouwen oprollen tsssss 😉 Al komt dan wel het mooie voeringsstofje piepen. Meer dan geslaagd als je het mij vraagt!

 8. Mooi! Ik maakte vorig jaar ook een Theo in PetitPanstofje met fuchsia hoekjes voor de zonen. Ik ben voor. Zonet ging ik zelfs met Theo de tropische toer op. Stoere boys kunnen alles aan 🙂

 9. Oh nog zo'n mooie Theo, het is de tweede die ik zie vandaag. Heerlijk hemd, je maakte echt een hele schone versie, niks geen proefversie lijkt me.

 10. Ik zie daar alleen maar perfectie. Je bent toch blijkbaar een talent hoor, als het al van de eerste keer zo goed zit! Mooi stofje trouwens voor een hemdje!

  1. Grappig, het leek wel een grijze versie van de stof, met roze accenten. Maar gevoerde mouwen leken me niet zo handig, vandaar de vraag 🙂 (An)

 11. Love it! En inderdaad HET hemdenpatroon bij uitstek om de eerste keer lange mouwen te maken. Ik was ook zo fier als ne pauw 😉 Ik ben echt weg van dat roze! Voor echte venten!

 12. Mooi gedaan en dat zakje aan de 'andere' kant maakt het juist 'anders'.
  Ik ga er binnenkort ook nog eens een paar maken voor mijn kleinzoon Nico.

 13. Wat mooi! En 't stofje staat hem ook zo mooi. Op naar de volgende! Ik durfde het nog steeds niet aan er aan te beginnen .. zo'n blousje .. altijd leuk om te lezen dat ik niet de enige ben ; )

 14. Super!! Het staat prachtig bij je zoontje. Hij gaat er nog veel plezier van hebben.
  Die van mij wilt een hemd met korte mouwen voor zijn communie 🙂 Oef!

 15. Een meisjeshemd? Ba nee! Een heel sjiek, cool jongenshemd, ja, dat wel. Die eerste keer hemd met lange mouwen, daar ga ik me aan wagen als Ernest ooit eens groot genoeg wordt.

 16. Een schoontje! Hier ligt ook nog een petit panneke klaar voor een Theo. Maar met 6 zelfgemaakte hemdjes in de kast van de zoon stel ik dat nog even uit 😉

 17. Knap hemd! In die stof had ik het niet direct gezien, maar jij gelukkig wel! Als dit de oefenversie is ben ik al zeer benieuwd naar the real thing!

 18. Ook een eeuwigheid geleden kocht ik hetzelfde stofje, maar dan in het oranje (ik denk dat dit 1 van mijn eerste stofjes was) en ik heb er ook nog niets mee gedaan. Het zal waarschijnlijk ook wel een hemdje worden 🙂
  Deze is heel mooi alleszins!!

 19. dat blijft hier nu ook es een drempelvrees, die lange mouwen, zo erg dat ik mijn lange geknipte mouwen van het laatste hemdje zo lang liet liggen, dat ik er ze mocht inknippen tot korte mouwen het vossenstofje in de zomer dienst zal doen, want R kreeg een serieuwe groeischeut… maar op zich vond ik dat nu ook weer niet zo erg 😉

Reacties zijn gesloten.