let’s do cisse

De Zoon was in desperate need van een broek. Desperate is misschien overdreven, maar toch. En ik heb wat oefening nodig tegen zijn eerste communie in mei. Deze moeder heeft immers het plan opgevat hem voor die dag van een (deels) zelfgemaakte garderobe te voorzien. En mijzelf. En wie weet nog een Dochter of twee.

cisse (folded)

Een eerste stap dus: de grootste maat Cisse maken. Mij lijkt dat het perfecte plan om te weten te komen of die maat nog goed zal passen tegen The Big Day.

cisse

cisse (back)

cisse (full)

Uit een donkergrijze stof van het Stoffenspektakel, vriendelijk geprijsd bovendien, knipte ik de standaard 134.

cisse (collage)

Niet te veel snufjes deze keer, wel twee steekzakken, één aan elke kant, waarvoor ik de achterkant van de stof gebruikte.

cisse (pocket)

cisse (collage1)


Een eenvoudige broek, die hem als gegoten zit. Oh, wat hoop ik dat hij niet té hard meer groeit tegen 24 mei…

48 gedachten aan “let’s do cisse”

 1. Trekken we een weekje uit? Wij feesten hier ook in mei … gingen al eens sneak preview passen … en nu vooral veel rondkijken. Ik denk dat ik ook maar eens gewoon met een preuveke begin! Schoon gerief trouwens! Prikt het niet?
  ps: 'Preuveke' = proefversie, of had je dat door?

 2. Schoon !
  Ter info : alle eerste communiekantjes krijgen een groeispurt de dag NA dat hun outfit in orde is; dat zeg ik niet om te treiteren, dat is een feit. Ik heb dat zelf drie keer meegemaakt. Maak zijn kledij dus echt pas in de laatste week, er zijn situaties waarin deadlines je vriend zijn 😉

 3. Weer een mooie versie van de Cisse!! leuk stofje.
  Hier ook de communie op 24 mei… Cisse is al uitgeprobeerd, maar meneer wil de korte versie 🙂

 4. Fan van jou Cisse! Lijkt me ook een zalig warme en comfy broek. En daarbij ook nog eens erg stylish! Wat wil je nog?
  Een tijdelijke groeistop van J misschien?

 5. Heel mooi! Wij zitten ook met een communiekantje. Nog steeds op zoek naar HET patroontje voor de jurk.

 6. Heel mooi! Perfecte stofje ook. Wat heeft die zoon een chance dat er proefversies gemaakt worden! Geen idee of we daar hier nog aan toe komen. Misschien eerst mijn outfit in orde brengen. Ik verwacht geen persoonlijke groeispurt meer… Heel erg benieuwd naar jouw definitieve feestversies!

 7. Wat doe jij dat toch allemaal knap! Ik heb/had ook hetzelfde plan maar vrees dat het misschien enkel iets voor de dochter zal worden ;-s Zij doen nl. samen hun communie, aangezien de zoon vorig jaar zijn communie gemist heeft toen we nog onderweg waren… Wel een bijzonder 1e communiejaar bij ons dus, wat mij geweldig doet verstarren bij het maken van al die tenues! Maar gij zijt kei goe bezig, sjiek!!! Fijne zondag! Dina

 8. Tof met dat detail aan de zakken! Fantastisch dat je zijn kleren zelf gaat maken. Groeien zal hij misschien nog wat doen maar dan zal dat wellicht alleen maar een aanpassing in de lengte nodig hebben.

 9. Mooi in alle eenvoud! En dat ik toch ook richting communiekleren moet beginnen denken, want hier is 26 april de dag…

 10. Schoon seg! En hij past echt perfect. Wat een prachtige stof ook. Pikt ze niet? Ze ziet er zo uit, maar ik hoop voor J. van niet. Als deze te klein wordt, zonder versleten knieën, geef je maar een seintje 😉 (An)

 11. Wat zit hij zo goed rond dat lijfje! Ik ben heel erg fan van de sobere, classy stijl die deze Cisse uitstraalt! Perfect job!

 12. Heel mooi Eva! Een roos knoopje had ook niet misstaan 😉 en de mijne kregen een groeispurt na de communie, kan dus helemaal goed komen!

 13. Oooo ik moet mijn eerste Cisse nog steeds maken! Waarom begin ik daar toch nooit aan? Aaa omdat ik 'blown away' ben van al die prachtexemplaren die continu komen piepen 🙂 🙂 Moet er toch eens een gedacht van maken, de zoon is in desperate need voor broeken.

 14. Heel mooi! Ik heb hier ook nog enkele stofjes klaarliggen voor Cisse's. Ik moet daar precies DRINGEND werk van maken!

 15. Amai, eerste communie en al maat 134? Dennis zit nog maar net in 122 en ik vind al dat hij niet zo rap mag groeien. 🙂
  Het patroon is precies voor zijn lijf gemaakt, zo goed passen.

 16. Ik vind de stof super!! Natuurlijk ook het patroon,
  maar zo in die stof heeft ze iets sportiefs maar ook héél net!!
  Knap
  zus 3

Reacties zijn gesloten.