een logo en een stof

De Husband liet een tijd geleden een nieuw logo voor zijn school ontwerpen. Ik was onmiddellijk fan: origami, dat kan me wel bekoren. En meer nog, mijn brein legde meteen de link naar een stof van Atelier Brunette… Zien jullie het ook?

ABdas (logo)


De kleur, het origamivogeltje, het klopt!
Dus werd de stof gekocht om er een das van te maken. Kan hij in stijl naar zijn werk.

ABdas (close)


Een das. Eerlijk waar, ik dacht dat even op een uurtje tijd in mekaar te stikken…
Een uurtje? Maak er twee van.
Stikken? Amper. Strijken en heel veel met de hand naaien, dat wel!

ABdas (collage)


Ik ontmantelde een oude das om er een patroon van te maken. Zo kon ik meteen ook de versteviging die in zo’n das zit recupereren.

ABdas


Ik vond het een gedoe. Want zo’n das is best lang, en daarenboven wordt de stof schuin van draad geknipt waardoor ik de hele vloer van mijn atelier nodig had voor dat “kleine” naaiproject.

ABdas (full)


Weer iets uitgeprobeerd. Iets wat ik niet direct opnieuw ga maken. 
Tenzij voor zo’n uniek exemplaar, natuurlijk. En dan heb ik het over de Husband, maar dat hadden jullie wel begrepen, toch?
(stof bij Bambiblauw)

54 gedachten aan “een logo en een stof”

 1. Ja seg, das een tof project! Ik zou in de zelfde val trappen als jou (in een uurtje fiks ik dar en handwerk komt er niet aan te pas) dus merci voor de waarschuwing!

 2. Perfecte combinatie! Heb ooit bij the great british sewing bee (van BBC, aanrader!) gezien dat ze een das moesten maken, nou, respect dat je daar aan begonnen bent! Hij ziet er trouwens ook keurig uit (die das, maar dat had je vast begrepen)

  1. Lap zeg, dat ging ik ook net zeggen, ik heb ze ook in die aflevering zien zweten op een das. Indrukwekkend (jouw das, bedoel ik)! 😉

 3. Mooi! Ik las op andere plekken al dat er heel veel handwerk aan te pas komt aan zo'n das. Jammer want ik vind hem super mooi, maar handnaaien… niet echt mijn ding op dit moment.

 4. Wow! Knap!!!
  Volgens mij staan zijn collega's binnenkort allemaal aan jou deur.
  Ik maakte zelf ooit een das voor Tuur in de laatste kleuterklas. Zo snel snel de avond voor hij het nodig had. Pfjieuw, wat heb ik me dat beklaagd!

 5. Dat kan toch geen toeval zijn? Volgens mij volgt hij ook de stoffenwebsites en kwam hij zo op inspiratie voor het schoollogo! Knap gedaan, de stof is er perfect voor. Voor het hemd trouwens ook, vind ik nu ineens… 😉 (An)

 6. I know that ties are very hard to make, and I love this one. I have this fabric in pink and that print is so pretty.

 7. Zo tof! Nu nog gordijnen voor de school in deze stof, en kussens, en pennenzakken voor elk kind enz enz ? 🙂

 8. Volgens mij zeg ik al meer dan drie jaar dat ik eens een das wil maken voor hem … En jij doet dat gewoon even … en hoe ! Super schoon !

Reacties zijn gesloten.