en toen werd de Zoon een koe

Het had tof kunnen zijn. Helemaal geweldig vond ik het, het maken van sweaters. Ik zocht me suf naar hippe sweaterstof en vond een leuke zwart-wit print. Tot hij in de brievenbus zat. Ik twijfelde. Die inktvlekken waren misschien toch niet dat… En bovendien had ik me vergist en bleek het gewone tricot te zijn.

sweater fail (collar)

De twijfels negerend kocht ik contrasterende boordstof, maakte nog eens duimgaten, verzon een alternatieve kraag…

sweater fail (collage)

… en toen werd de Zoon een koe.

sweater fail

Vreselijk. Vind ik toch. De Zoon vind het mooi. Ik niet, dus hij mag hem niet aan van mij.

sweater fail (detail)

Enfin, ik geef hem weg aan wie zich er wel in kan vinden. Maat 128, stuur me maar een mailtje.
En ja, slechte foto’s, overbewerkt. Er is echt geen licht vandaag. Ook dat nog.

(stof bij Studio Saartje – boordstof bij Den Depot)


EDIT: Ondertussen kreeg de trui een nieuwe thuis aan het lijfje van Noor van Naadjes en Draadjes 🙂

47 gedachten aan “en toen werd de Zoon een koe”

 1. LOL, ik lig hier dubbel! Niet door de trui, die vind ik leuk, maar dat van die koe…! 🙂 Bedankt, voor die slappe lach, dat had ik even nodig! 🙂

 2. Haha, moest instant denken aan de koeievachtstof die ik hier liggen heb voor een kerstproject, tot ik beter keek en het eigenlijk geen koeiestof bleek te zijn ;-).

 3. Ik kan er niets mee (mijn dochter is nog maar 2) maar 'k vind hem wel mooi. Ok, 't valt op maar 't is ook wel stoer en het zwart-wit pas perfect bij het kobaltblauw. Te combineren op een jeans en als gemakkelijke speeltrui mag hij er zeker zijn. 'k zou hem gewoon houden.

 4. Haha Eva… Die maandagdip is nu helemaal weg 😉 Merci!
  Senne draagt een 128 maar 't is nu ook niet echt mijn favoriete stofje… Wel mooie duimgaten! Hou hem bij voor als hij zich eens moet verkleden…. Senne moest vandaag verkleed als speelgoed naar school gaan, wie weet way vinden ze bij jullie op school nog uit 😉

 5. Onze zoon is maatje 128 net voorbij. Ik snap wel dat ze dat op die leeftijd cool vinden. Misschien een compromis vinden: een trui voor in de tuin?

 6. Wel neem mij niet kwalijk maar je deed mij glimlachen met dit verhaal. Ik vind dat je het leuk hebt opgelost met dat blauw erbij. Maar ik kan er in komen dat je niet wil dat hij zo over straat loopt hoewel hij het zelf geweldig vindt. Het is wel heel mooi gemaakt en afgewerkt. Mijn kinderen zijn deze maat ontgroeid. Maar mag hij hem ook niet als speeltrui of inderdaad verkleedtrui ?

 7. Lol Eva, de frustratie druipt zo van het scherm. Ik zie je zitten typen voor je scherm: frons, lippen op mekaar, kortaf, snel. 🙂 't Is de juiste maat, maar helaas ook niet mijn smaak. Op naar de volgende, zou ik zeggen! (An)

 8. Haha, jij laat me lachen!
  Ik vind het nochtans zo slecht nog niet. Misschien wat te 'hard' van kleuren voor je zoon zijn bruin velleke?

 9. Ik vrees dat ik hier een nogal afwijkende smaak heb! Hoewel volwassen, vind ik de trui wel heel mooi en eigenlijk zonde dat je zoon hem niet gewoon mag dragen. Maar je zou er mijn dochter van 7 wel gelukkig mee maken 😉

 10. in de verkleedbak ermee? Ik wed dat er een moment komt dat je blij bent dat je deze trui bewaart hebt ( vlak voor een boerderijkamp, een bonten avond of een wild carnavalsfeest bijvoorbeeld)

 11. Ik denk dat onze zoon het anders wel ok zou vinden, net als de dochter …een Woody trui … Voor de winter … Ja hoor tis welkom hier !

 12. Hahaha ! Ik snap uw zoon wel, want ik heb er hier zo eentje rondlopen die zoiets heeft van "hoe meer ik kan opvallen, hoe liever !", dus die zou dat zeker ook dragen. (voor alle duidelijkheid, in een 128 past hij niet meer hoor 😉 )

 13. Inderdaad dierenprints zijn helemaal hip, en als het al niet hip was, dan maakte deze trui het wel 😉 Ik heb het vaak hoor, eerste gezicht niet blij mee, maar nachtje slapen later zie je dingen anders. Mocht je hem volgende week nog steeds niks vinden kan hij altijd nog weg.

 14. ik snap je probleem precies een beetje 🙂 Nu zou ik die houden als gewone speeltrui voor weekends. dan moet je niet stressen als ze er vlekken op maken 🙂

 15. Als 'de zoon' hem mooi vindt, dan is het toch eigenlijk oké. Ik vind het vooral leuk dat je ook over (in jouw ogen) mindere successen blogt.

 16. Oh, ik begrijp je frustratie helemaal. Ik ben ook niet meteen fan, maar als je zoon hem nu zelf leuk vindt? Soms moet je een kind zijn 'fout' kledingstuk gunnen. Of je maakt nog wat vlekken in andere kleuren textielverf bij, en je hebt een grafittishirt? Lijkt me enorm cool, en ook wat kleuriger voor de stoere zoon.

 17. kan zoonlief zijn allergrootste charmes niet uit de kast halen om jou te overtuigen deze trui te mogen houden???? Feit dat je, ondanks je gruwel t.o.v. het stofje, toch volhield om de trui helemaal af te maken, vind ik geweldig moedig…bij mij zou het al lang in een hoekje liggen dan….
  enfin, eigenlijk vind ik het best meevallen…en als zoonlief content is!

 18. Zó erg vind ik hem niet, al zou ik de trui nu niet direct oppikken uit een kledingrek in de winkel. Maar ik ben wel fan van moeders die hun kroost voor geweldige kledingflaters behoeden. Daar ging de mijne geheel en al de mist in vroeger. En nee, dat was niet omdat dat toen mode was.

 19. Had je de trui misschien beter omkeerbaar kunnen maken? Nu is het idd nogal opzichtig 🙂 Maar zoonlief vindt het een leuke trui 😉 Hopelijk krijgt de trui een nieuwe bestemmeling, want tis op zich wel een mooi modelleke 🙂

 20. Ik vind 'm echt keileuk!! Lekker hip, dierenprinten zijn in!
  Nou, als jij hem niet meer wilt, ikke wel hoor! Mijn neefje zou er helemaal wild van zijn, daar ben ik zeker van!

 21. ik vind hem toch eerder inktpot- dan koegehalte hebben! Ik zou ook gedurfd hebben eens met fluoboordstof te combineren… Is dit een patroon uit SDHZ à la carte?

 22. De frustratie druipt er idd af! amaai 😉
  Toch vind ik hem wel leuk,
  Ik wil wel meedoen, hier is er eentje helemaal weg van die vlekken 🙂

Reacties zijn gesloten.