ja, nòg een jas

WAARSCHUWING : 
Wie geen zin heeft in nòg een Vilette, maak u uit de voeten nu het nog kan!
Voor wie toch verder leest: welkom bij Vilette nummer 4. En ik kan jullie niet garanderen dat het de laatste zal zijn…

vilette 2

vilette 4

Na het zien van mijn winterse versie knipperde Dochter 1 eens met haar ogen en vertrok ik – alleen – naar Pauli voor stof. Een resem WhatsAppjes en een kort maar heftig telefoongesprek met de puber later kocht ik daar een roestkleurige wol.

vilette 1

vilette 5

Ik ben nogal van het principe dat ik niet te veel extra’s wil kopen als ik naai: use what you have, zeker voor voering en knopen. Dus keerde ik mijn stoffenlades ondersteboven en vond er een satijnachtig stof met roze en zwarte vegen. Een lap die ik kocht in Londen en waarvan ik eigenlijk een top voor mezelf zou maken maar die ondertussen al anderhalf jaar lag te niksen in de kast. De lap was groot genoeg voor de gehele voering, en omdat de stof nogal glad is, is ze ook ideaal voor de binnenkant van de mouwen. De dingen lopen niet altijd zoals gepland, ook niet in het leven van een stof.

vilette 6

vilette 3

Voor de knopen trok ik naar Veritas, het is te zeggen: voor de drukknopen. Ook deze keer tartte ik het lot niet en sloeg ik het maken van knoopsgaten over. Een schone drukknoop is niet lelijk, en al zeker niet als je ze nauwelijks ziet.

vilette

En zo kan het kind er weer even tegen, tegen de koude die het land ondertussen binnengetreden is. Alleen hopen dat het niet té veel meer gaat regenen voorlopig, want een jas die daarvoor geschikt is moet ik nog maken kopen.

22 gedachten aan “ja, nòg een jas”

 1. Oh. Die wil ik ook. In zijn geheel. En glad spul in de mouwen is iets wat ik weleens negeerde en achteraf altijd spijt van had. Handig en schoon, dus, voeringstof die al glad is.

 2. Wil je bij je volgende Vilette wel rekening houden met mijn naaiplanning? Nu wil ik er óók zo één, maar ik heb geen tij-hijd ?.

 3. Ik kan mij die Whatsappkes en tefeloongesprek perfect voorstellen! Maar het heeft wel een prachtig resultaat tot gevolg!

  1. Dankje! Dit is een 34-36 maar ik vind hem wat krap aan haar (Afrikaanse) heupen. Voor een gemiddelde tiener zou dat perfect moeten zijn!

 4. Geweldig! Blij dat ik niet de enige zottin ben ? ik moet nog aan jas 4 beginnen en hoop dat ik dan nog de fut heb om erover te bloggen!
  Heerlijk mooie jas!?

 5. Ik begin te vermoeden dat jij op commissie werkt bij LMV, Vilette afdeling 😉
  Knap resultaat alweer. Inspiratie voor naaiend Vlaanderen!

 6. Alweer schoon! Ik geniet met een megasjaal van het cosy-gehalte van deze Vilette jas … maar voor de regenachtige dagen ben ik een kappen-fan. Tja, en eigenlijk, zo'n sjaal kan dus ook dienst doen als 'Maria'-kapje (of als dekentje als het ergens koud is …)

Reacties zijn gesloten.