monochrome

Bambiblauw bracht weer een fijne collectie french terry stoffen uit: Monochrome. En ik was één van de gelukzakken die met de zwart-witte golfjes aan de slag mocht. Toen ik de print enkele weken geleden koos, wist ik nog helemaal niet wat ik ermee zou maken, en ook toen ik de stof eergisteren (over deadlinen gesproken) in de brievenbus zag vallen, kreeg ik een klein beetje last van paniek. Nog anderhalve dag, waarvan ik alleen die namiddag vrij zou zijn om te naaien én foto’s te nemen? Aaaaargh!

monochrome (close)


Maar het toeval wilde dat ik de dag ervoor met Nele op stap was en zij een shirt kocht voor haar dochter waarop ik ook een klein beetje verliefd werd. Die verse herinnering werd mijn inspiratie.

monochrome

Ik knipte nog maar eens de Mandy Boat Tee, deed wat aanpassingen en stikte de pannen van het dak.

monochrome (collage1)


In de zijnaad stak ik een hartjeslabeltje dat ik ooit van Piekewieke kreeg, en daardoor besloot ik op borsthoogte een rood hartje te borduren. Ik heb werkelijk àlle kleuren borduurgaren in huis maar jullie raden het al: geen rood. Stikken dan maar, drie à vier keer, nadat ik op de achterkant eerst wat plakkatoen streek en daarop het hart tekende.

monochrome (collage)


Op anderhalf uur tijd stak het shirt in mekaar en hing het te blinken op een kapstok. En echt: een paar minuten later stonden twee tienerdochters – thuiskomend van school – voor het raam van mijn atelier te kijken en te discussiëren over wie de eigenaar zou worden van dit snel-klaar-project.
Ze gaan het delen, zeggen ze.

monochrome2

Meer moois uit deze Monochrome-collectie zal je ondertussen her en der zien voorbijkomen. De vier stoffen zijn vandaag te koop bij Bambiblauw en in de meeste stoffenwinkels. Veel geluk met het kiezen!

** Dit blogbericht werd geschreven in samenwerking met Bambiblauw en About Blue Fabrics **

9 gedachten aan “monochrome”

  1. Prachtig! En wat heerlijk dat de meiden zo enthousiast over eigengemaakte kleding zijn! Hier een kleine jippie, want zag hem tijdje terug al voorbij komen en we telden af naar de dag dat ze zouden uitkomen <3

  2. Die mouwen en het geborduurde hartje maken het af, zo tof! Ik ga volgende week een workshop borduren volgen, ik heb er al extra zin in nu :)! xx Nicky

  3. Leuk gedaan!! Die mouwen en de details erop! En happy dochters, beter kan niet hé. En tof om je eens 'in 't echt' te spreken right back at ya! 🙂

Reacties zijn gesloten.