gezellig groen

Mijn eerste Dolores (uit La Maison Victor) was zo’n succes dat een tweede niet kon uitblijven. Die tweede moest meer casual worden, besloot ik nadat ik Nicky’s koraalrode variant zag verschijnen. Meteen een reden om eens met die zogezegd zachte tetra aan de slag te kunnen. De kleur was al beslist vanaf de eerste minuut: gezellig groen.

dolores skirt


Die tetra is écht zacht. Maar ook delicaat. En omdat zo’n stof geen averechtse kant heeft is het extra opletten geblazen om niet te moeten lostornen. Jullie kennen me al: ik ben niet van de geduldigste soort en de Wet van Murphy is sowieso in mijn buurt uitgevonden. Wat maakt dat een fout niet kon uitblijven en ik dus een half uur lang uiterst voorzichtig hebben moeten tornen aan een naad die binnenstebuiten zat.

dolores skirt (collage2)


Maar het resultaat is zalig. Een rok zoals ik hem in mijn hoofd had, geschikt voor alle seizoenen zelfs.

dolores skirt (collage)


De leopardknopen bracht ik ooit mee van MJ Trimming uit New York en werden eerder al hier en hier gebruikt. Nu zijn het mijn laatste…

dolores skirt (collage1)


Van dat knopenpad gaan enkel de bovenste twee echt open, de andere staan erop voor de sier. Niemand die het ziet en ik heb toch maar mooi vijf knoopsgaten minder moeten maken.

dolores skirt (collage3)


Voorlopig draag ik hem nog zonder kousen maar ik besef dat dat niet lang meer zal duren. Mét kousen wordt deze rok ongetwijfeld een plak-aan-de-benen-geval, dus een onderrok dringt zich op. Ik vrees dat de korte die in mijn kleerkast ligt misschien niet afdoende zal zijn. En bestaat dat eigenlijk, lange onderrokken? Of hoe doen jullie dat?

18 gedachten aan “gezellig groen”

 1. Geen lange onderroken maar ik zoek er ook naar dus als ik iets heb gevonden dan laat ik je iets weten 🙂
  En even dacht ik, zijn dat nu geen nep-knoopsgaten en toen las ik en dacht ik 'ah ja natuurlijk' 😉
  Prachtig als altijd! Je hele outfit trouwens!

 2. je bent de eerste die een mooi volwassen naaisel maakt met de tetra, echt top! Volgens mij moeten de bomma's toch nog ergens van die lange onderrokken liggen hebben in hun kast waar ze alles verzamelen voor als het terug oorlog wordt 😉

 3. een lange onderrok heb ik inderdaad nog niet gezien, maar wel een losse korte onderrok altijd handig in de winter! Ik ben geen fan van tetra voor kledij maar je rok doet me toch van mening veranderen. Het staat je geweldig

 4. Oh zeg zo mooi! En ik ben nochtans ook geen fan van tetra voor kledij omdat ik dat nog pj-achtig vind maar deze rok is echt een topper!
  Oh en ik heb zelfs geen korte onderrok… Ik voer mijn rokken die ik zelf maak standaard.

 5. mooi! zag op IG dat je tetra ging gebruiken en haalde eerlijk gezegd even mijn wenkbrauwen op, maar super mooi geworden!

 6. Amai, zo mooi! Ik denk niet dat ik met dat model rok goed zou staan, anders zou ik u meteen ongegeneerd kopiëren!

  Misschien eens bij de kringloopwinkel zoeken naar langere onderrokken? Ik heb er daar al twee gekocht, zo van die modellen tot net onder de knie. Niet echt flatterend, maar geen kat die het ziet en het doet perfect zijn job.

 7. Schoon. Schoon! Die schoenen ook zeg. En lange onderrokken, waarom niet? Lijkt me lekker warm ook. Ben wel curieus welke kleur kousen dat gaat worden. Ik heb 1 rok van die lengte en werd met gelijk welke kousen plots precies een kaboutervrouwtje. Uiteindelijk werden het er 'fake-been', maar tips van een langerokkenhabitué zeker welkom.

 8. Wat een mooie rok! Kleur, lengte, model, alles. Als ik dat nu maar eens aan durfde trekken. Maar met mijn tante Sidonia figuur (de lengte en de dunne benen) ziet dat er niet uit vrees ik. Waarom maak je niet van voeringstof een lange(re) onderrok? Kun je gelijk onder verschillende rokken aandoen.

Reacties zijn gesloten.