jaja, een gele hoodie

De blogcollega’s die mij wat beter kennen, weten het. Een hoodie: ik begrijp dat niet. Zo’n lap stof die op je rug hangt te hangen, veelal zonder doel (bij een trui dan toch), het is iets waarvan ik nooit de hipheid of schoonheid zag. Laat staan het nut.
Maar de Zoon vroeg er plots om. Want dat is zo gezellig, mama.
Ah, gezellig! Aan gezellig doe ik graag mee dus haalde ik SVDHZ nog eens boven en knipte een trui mét kap uit een effen gele zomersweat die hier nog lag.

yellow hoodie 2


Eigenlijk was het plan niet zozeer het naaien van een sweater, maar wel het uitproberen van mijn Cameo. Ik kocht die na lang aarzelen toch, ergens in de herfst. Tine leerde me de kneepjes van het vak, en toen bleef het weer even stil. Tot deze week dus: #3200!

yellow hoodie (back)


De postcode van onze stad. Die opdruk stond al een tijdje vast dus ik ging dat klusje – zoals gewoonlijk – eens snel klaren. Een eerste poging mislukte omdat ik de tekst vergat te spiegelen. Een tweede omdat ik mijn strijkijzer te warm zette en het boeltje volledig smolt met een onherstelbaar voorpand tot gevolg.

yellow hoodie (folded)


Geen stof genoeg om een volledig nieuw voorpand te maken, dus knipte ik de bovenste (geruïneerde) helft er af en zette er een nieuw stuk aan. Poging drie: en wéér vergat ondergetekende te spiegelen. Ik vloekte – héél luid, mijn kinderen kunnen het bevestigen – en deed van poging vier.

yellow hoodie (collage)


Vierde keer, goeie keer. Geslaagd snijwerk, geslaagd strijkwerk, en nu fingers crossed dat die flex ook blijft zitten voor de rest van zijn leven.

yellow hoodie 1

Die Cameo en ik, wij moeten nog wat aan teambuilding doen, I tell you.

yellow hoodie

26 gedachten aan “jaja, een gele hoodie”

 1. Amai, hoeveel pech kan je hebben in 1 project! But remember, always say: "dat voorpand in twee delen, dat was de bedoeling"
  Hij is gewoon kei mooi zo!

 2. ZOOOOOoooooohhhhh herkenbaar. Hoewel dat niet cameo's-gewijs, want dat heb ik nog niet. En ok, ik kan je geen ongelijk geven over die lap stof die op je rug hangt te hangen, maar ook de zoon heeft heel veel gelijk. Wat vind ik mijn kaptruien leuk om te dragen … op vakantie en ja zelfs gewoon thuis aan mijn bureau. Dan leg ik die kap wat in mijn nek en dat geeft zoveel geborgenheid :-). Tip, misschien moet je de volgende keer eentje met middenstrook maken, deze vind ik mooier vallen als lap stof!

 3. Heel mooi. De kap is hier ook een veel gevraagde optie voor een trui. En het geknipte voorpand vind ik eigenlijk juist leuk!

 4. Wat een prachtige trui – als je het nu niets gezegd had over dat voorpand had ik schaamteloos een copy-paste gedaan want 't is wel zeer mooi – Maar ja, een fout copy-paste doen …. 😉
  Neen, echt, ondanks het gevloek (wat dus duidelijk hoorbaar was tot hier) is het een zalig, zomerse trui! Dat geel, I love it!

 5. Ik dacht al dat ik gevloek hoorde in #2800 uit de richting van #3200 … chique dat je het niet opgaf ! Ik zou het er ongespiegeld opstrijken, en zeggen dat dat übercool is, zoals bij vele ambulances… 😉
  Kappen zijn niet echt cool, maar wel gezellig warm, hier moet oudste dat niet hebben maar de 'kleintjes' (sic) wel.

 6. Hele leuke trui! En wat een doorzettingsvermogen ? Ik vind kappen ook gezellig, ik vind een gewone sweater vaak wat 'kaal' aandoen. En mijn zonen duiken daar graag in weg. An

 7. Als je mijn zoon ziet, snap je meteen de gezelligheid én meerwaarde van zo'n kap, want dat ding zet hij dus weldegelijk consequent op … gewoon als bescherming tegen de kou (en zo kan hij ook geen muts vergeten/verliezen).

 8. Als je mijn zoon ziet, snap je meteen de gezelligheid én meerwaarde van zo'n kap, want dat ding zet hij dus weldegelijk consequent op … gewoon als bescherming tegen de kou (en zo kan hij ook geen muts vergeten/verliezen).

 9. Haha, wat een zalig grappige en herkenbare post. Zo van die dagen dat je creatief wil zijn maar u hoofd er anders over denkt :p
  Wel een keimooi resultaat he 🙂

 10. Ja, die kap, ondingen zijn het. Iedere keer hangen ze over de kragen van de jassen en tóch vinden ze ze fijn. onbegrijpelijk!
  En dat voorpand in twee delen – dat is gewoon zo ontworpen.

 11. Mooie trui en met transferpers gaat het heel makkelijk maar met strijkbout ben ik geen vriendjes geworden. Transferpers ook heel nuttig voor vliesline die ik ik ook nooit goed krijg.

 12. Ik volg Liezewiezewoes, no way dat dat ding afgeraakt was bij mij 😉
  En toen moest ik terug denken aan alle vellen flock die ik fout sneed, die eerste keren, ontelbaar! Dat betert wel ;). Misschien niet je kleur, of je ding, maar zoonlief staat er prima mee!

 13. Supertof! En veel van mijn leerlingen lopen tegenwoordig met opschriften in spiegelbeeld of ondersteboven, dus volgende keer gewoon zo erop strijken hoor.

 14. Haha….ik deel je mening….zo'n kap zit toch alleen maar in de weg , toch , Tenminste , dat denk ik . Maar de meeste mensen denken er anders over.
  Soit…speelt geen rol ; de jongeman krijgt wat jij vraagt. En dan nog in trendy geel. ( ik zag vanmiddag dat alle rood uit de etalage van een chique kledingzaak alhier , vervangen was door geel ).
  En de cameo legde je op de rooster ; geloof ik. In ieder geval ; dat kom je geen tweede keer tegen. En het staat niet op de Hoodie te lezen dat ie met cameotroubles bezwaard is.

 15. De eerste (enfin, vierde) opdracht hebben jullie alvast als team toch maar mooi geklaard! Ik zie dat wel graag, hoodies, en de zonen gelukkig ook! Ook jouw model is dus een toppertje, en dat doorgesneden voorpand, 't is alsof het zo moest zijn!

 16. Ik begrijp er ook niks van, van zo'n kap. Dan zit er onder de jas zo'n bochel, trekt op niks. Maar J. is wel supercool nu!

Reacties zijn gesloten.