vilette, het vervolg

Dat de eerste Vilette uit La Maison Victor een vervolg zou krijgen was snel duidelijk. Dochter 2 kan namelijk wel een jas voor de komende lente gebruiken en zelf zie ik dat model ook wel rond mijn lijf. Dus repte ik me twee weken geleden naar het Stoffenspektakel voor geschikte stoffen.

blue vilette 6


Aan een couponnenkraam vond ik deze turkoois-met-goud grofgeweven stof (het goud is op de foto’s niet te zien maar zit er echt wel in verweven). Geen idee hoe zo’n soort stof precies heet, maar ik vond ze wel geschikt voor een jas. Ik had gelijk, ze valt mooi door en is net dik genoeg om frisse lentetemperaturen te doorstaan.

blue vilette 4


Dochter 2 was gelukkig akkoord en combineerde ze met een vrolijke tricot aan de binnenkant. Tricot, ja, voor wat extra warmte en zachtheid. Ik kocht deze in augustus tijdens de laatste zomersolden bij Madeline om er een pyjamabroek van te maken tegen de winter. Dat liep dus duidelijk niet zoals gepland.

blue vilette 3


De grote struikelblok (die ik vorige keer kon omzeilen dankzij het gebrek aan stof) waren de op te stikken zakken. Wat een gedoe! Het lukte me voor geen meter om dat netjes én recht te doen, dus werden ze uiteindelijk geschrapt. Jammer, want ik maakte natuurlijk ook geen zakken in de zijnaad. Een zakloze jas dus, verre van ideaal…

blue vilette 2


Een met jeans overtrokken knoop uit de voorraad geeft een opvallende toets aan het verder heel sobere geheel. Voor de mouwen gebruikte ik koningsblauwe satijn (onlangs gekregen van een kennis) waardoor hij er met omgeplooide mouwen toch ook weer wat anders uitziet. Ik weet niet waarom trouwens, maar Dochter 2 stroopt haar mouwen altijd en overal op. Ja, ook van haar jas vreemd genoeg.

blue vilette 5

Die Vilette is een echte snel-klaar jas. Twee halve dagen en de klus was geklaard. Het duurt godbetert  tien keer langer om een niet-grijze dag te hebben en deftige foto’s te kunnen nemen. Ik gaf het op, dat merkten jullie misschien al.

blue vilette 1


Wat jullie misschien ook merkten hierboven: in deze versie zit een rugpas. Niet voorzien in het patroon hoor, maar omdat ik een coupon kocht was die natuurlijk weer nét te klein om alle patroondelen eruit te krijgen…

blue vilette

Voor mezelf vond ik effen donkerroze wolvilt. De duurste stof die ik ooit kocht dus ik ben een beetje bang. Ik denk ook dat ik hem pas na de zomer zal maken, want het wordt toch wel een winterjas. Zo kan ik extra lang nadenken over de binnenkant: sober of opvallend?

18 gedachten aan “vilette, het vervolg”

  1. Mooi, ja ja super en met zo'n originele voering! Gelukkig was die pyamabroek nog niet gemaakt…
    Ben wel benieuwd naar de uwe ?

  2. ♥ voor deze jas! Sinds de dag dat die LMV hier in de bus viel, ben ik op zoek naar passende stoffen. Hopelijk duurt mijn zoektocht niet te lang. Jij maakte wederom een prachtexemplaar!

  3. Oh het is een pareltje! Jammer van die zakken, ik heb ervaring met een zakloze jas, niet zo'n goed idee!

  4. Pracht van een jas! En dat van die opgerolde zakken herken ik – dat doe ik ook (ook bij jasjes). Maar ik vraag mij af: waarom geen gepaspelleerde zakken ipv opgestikte?
    Voor versie drie zou ik absoluut voor een opvallende voering gaan.

  5. Oh geweldig, en ik vind hem extra mooi met die blauwe rand aan de mouwen, dus laat de dochter maar rustig haar mouwen opstroppen. En voor de roze versie zou ik gaan voor sober, but that's just me.

Reacties zijn gesloten.