mean & green

En weer een sweater, ja. Moesten jullie dat beu gezien zijn: zap gerust weg. No hard feelings.


Bij het vorige exemplaar uitte ik een beetje een noodkreet. Want niet-kinderachtige, niet-grijze en niet-blauwe jongenssweat, waar vinden jullie dat?
Saskia stuurde me naar de Soldeur, oftewel Wild van Stof, waar ik deze arenden tegenkwam, een mean stofje vond ik. In het groen gelukkig, want elders zag ik wel al oranje en blauwe versies die ik maar niks vond.

mean green sweater

Ik bestelde een armtierig half metertje (waarom doe ik dat mezelf toch altijd aan?) en liep gisteren naar Madeline voor de geschikte kleur boordstof. Als je die bij Madeline niet vindt, dan nergens! Vijf soorten groen, en inderdaad, eentje naar mijn zin.

mean green sweater 2

mean green sweater (collage1)

Dat half metertje was echt maar nipt voldoende voor de raglan-versie van Billie, en dan nog omdat de Soldeur redelijk vrijgevig had geknipt. Ik leer het ook nooit.

mean green sweater 3


Om de één of andere reden vind ik raglanmouwen mooier dan gewone dus ik denk dat ik vanaf nu echt geen andere meer maak. Ook altijd tof om op die manier met contrasterende stoffen te werken.

mean green sweater (collage)

mean green sweater 1


Op naar de volgende. En merci, Saskia! x

22 gedachten aan “mean & green”

 1. Ik gier het even uit… want diezelfde sweater ligt hier half geassembleerd klaar omdat ik niet de juiste kleur boordstof te pakken krijg – ik vrees dat ik een 'ritje Madeline' hier niet verkocht krijg ;).
  Jij bewees alvast dat dé kleur bestaat ♥

 2. Zeg zoeteke, onze Senne heeft de oranje/rode versie, ik zal het onthouden dat je het maar niets vindt 😉
  Deze versie is ook schoon en de raglans zijn top!

  1. Gelukkig is hij kleurenblind hé 😉
   Maar eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat de stof hier een tijdje lag vooraleer ik er iets van maakte – de arenden waren erg groot en niets voor onze Senne (maar al helemaal niet voor Rube) – nu het af is vind ik het eigenlijk zeer goed!
   En Jakob staat prachtig met die groene kleur en hij lijkt ineens zo groot!

 3. Ik sluit me aan bij Jo, whaaaaat?! Een half metertje? Dat krijg ik toch niet meer klaar bij mijn jongste 🙁
  Wel een hele leuke kleur! Ik onthou, want de zoon heeft groene ogen 😉

 4. Kheb hier nog vele halve metertjes liggen, en vloek regelmatig. Meestal lukt het nu nog net om er iets uit te krijgen, khoop dat de groeispurtjes nog even op zich laten wachten.

 5. Oh zo tof dat ik jou op weg zette naar deze heel schone versie! Ik zou er ook wel eentje willen … alleen wordt die groene boordstof blijkbaar een moeilijke :-).
  En ja, verbaasd ook over die halve (ruime) meter.
  Eerlijk is eerlijk, wij hebben het als 'Kortrijkse' naaisters som moeilijk met de service in Soldeur/Wild van stof. Verkopen per halve meter, dat kan beter per 25 cm! Dan zou je nog wel even weg geraken met 75 cm!

  1. Eigenlijk had ik te weinig stof voor de volledige mouwlengte. Ik knipte zo ver ik kon en maakte gewoon bredere mouwboorden. Ik geloof dat ze bijna 10 cm zijn, terwijl ik anders maar de helft neem.
   En wat? Per halve meter kopen?? Ik herinner me niet dat dat op de webshop ook was, maar dat zal dan wel. Dat is eigenlijk inderdaad een service van niks hè, want ik zou telkens veel stof moeten weggooien op die manier. Zo jammer.

 6. Haha, blij dat ik niet de enige sweaterverslaafde ben in blogland 😉 Maar mijn verslaving kwam er wel door jou, met je superpatronen ;-). Hele mooie sweaterstof!

Reacties zijn gesloten.