drop it like it’s hot

Toen de super getalenteerde Olu van Madeit Patterns me vroeg om af the zakken naar de party floor van de Madeit Fashion Week hoefde ik niet na te denken. Party en fashion, mijn oren flapperden al! Reden van het feest was de release van een nieuw patroon: de Drop Dress (& Top).

When the super talented Olu from Madeit Patterns asked me to get on the dance floor and join the virtual catwalk of their new pattern, the Drop Dress (& Top) I hardly hesitated. I mean, fashion ànd party? Yes, please! 
Welcome to Madeit Fashion Week!

drop dress (collage)


Madeit Patterns is gekend voor zijn moderne stijl, patronen die absolute coolness uitstralen. En echt, Olu en haar kinderen staan in mijn ogen erg hoog op de cool-fashion-ladder, heel erg hoog. Haar blog Needle & Ted is trouwens één van de grappigste om te lezen.

Madeit Patterns to me screams modern styles and absolute coolness. Really, Olu and her daughters are the Queens of Cool. And her blog Needle & Ted is one of the funniest ever, reading her stories always makes me laugh. Always.  

drop dress 3


Eerder maakte ik al de Groove Dress en was daar zo content van dat ik ook nu wist dat het weer spot on zou zijn. De Drop Dress zit in een wip in elkaar maar ziet er toch niet zo gewoontjes uit, en dat is net wat mij aanspreekt.

Earlier I made the Groove Dress for my middle daughter and that convinced me that this one too would be spot on. The Drop Dress is an easy make but doesn’t flaunt that once finished. It actually looks complicated, I think. So the dress is a show-off without any blood, sweat and tears from the maker? Oh yeah, hands up!

drop dress (collage1)


Dochter 1 was onmiddellijk te vinden voor een exemplaar in bordeaux-rode viscose jersey (Lucy Has a Secret) van Mon Depot. Het is heel belangrijk dat de gekozen stof heel soepel valt, of dropt zeg maar. Anders lijkt de jurk een zak volgens mij.

My eldest immediately wanted a Drop Dress of her own when she saw Olu’s pictures and we chose a burgundy red viscose jersey (by Lucy Has a Secret, purchased at Mon Depot) that drops like it’s hot. It is really important that the fabric you use has enough flowiness to it, to make sure it really drops instead of looking like you’re wearing a big bag.

drop dress 4


Olu vroeg aan de Fashion Week party people om creatief om te springen met de back’drop’ (achtergrond) waartegen de jurk gefotografeerd zou worden, ze maakte er zelfs een wedstrijd van. Ik moet zeggen dat ik op dat gebied lichtelijk ongerust was. Ik ben nogal gehecht aan mijn witte bakstenen muur en zag me niet direct uit mijn comfortzone stappen. Maar een Drop Dress, daar horen drops bij dacht ik, dus ik zette Dochter 2 aan het knippen.

And then Olu asked the Fashion Week party people to be creative with the backdrop when photographing our makes. She even turned it into a competition for us. Oh my, you might know how attached I am to my white brick wall so I felt a small panic attack coming up. But then again, a Drop Dress just needs drops I thought, so I summoned the middle daughter and had her do some arts and crafts.

drop dress 1


En ook voor jullie valt er wat uit de lucht! Je kan het patroon deze week met 20% korting aankopen met de code MFW2016. De Drop Dress is er trouwens ook in topjesvorm, dus eigenlijk zijn dat twee patronen voor de prijs van één, goeie deal dus.

Now, if you too want a piece of the party cake: you can order the Drop Dress & Top this week with a 20% discount using the code MFW2016. And that’s two patterns for the price of one, so go get it!

drop dress (collage2)


Of misschien krijgen jullie het patroon wel helemaal gratis toegestuurd… Want als jij toevallig de 8ste bent die hieronder een reactie achterlaat, dan belandt de Drop Dress & Top zomaar in je brievenbus!

Or maybe you’re just plain lucky when you’re the eighth person writing a comment on this blogpost. The Drop Dress & Top pattern will just drop on your doorstep, for free!

MIFW2016

Ik ben niet de enige die vandaag van ‘Drop it like it’s hot’ zingt (de song was bij elk van ons de soundtrack tijdens het naaien denk ik), de volledige lijst van funky droppers vind je hieronder.

And I’m not the only one today or this week that has a constant soundtrack on her mind. Go and visit the other droppers, the list is inspiring! (and to be found underneath here)

MIFW2016

drop dress 2


Contente tiener, contente moeder. Zo gaat dat hier.

Happy teenager, happy mum!

30 gedachten aan “drop it like it’s hot”

  1. Zo wil/durft natuurlijk niemand een eerste, of tweede, of derde…t/m zevende reactie achterlaten, hihihi! In mijn verzameling zitten al genoeg patronen (en te weinig tijd…) Maar dit patroon is echt super tof!! Mooi zo basic en toch bijzonder in het rood.

  2. Ha, ik was niet de enige die trouw bleef aan de witte muur, leuk gedaan met de druppels. De dropdress staat je dochter fantastisch! En dit is berichtje 7, dus nu mag iedereen los!

  3. Übercool! Die zou ik heel graag voor mezelf maken. Ik check ineens ook de blog van Olu, lijkt me wel een graaf iemand. Groetjes, Z.

  4. Ik ben altijd blij dat Bart jouw blog deelt op fb zodat ik hem kan gaan lezen. Ben een "start to sew"-er dus alles wat jij maakt is nog veel te moeilijk na 4 lessen. Maar ooit… misschien…

  5. Gosh I just love that Drop dress in that colour on your daughter. It really, really suits her. And your creative use of signature white wall and complimentary red drops makes me smile. Thank you so much for your kind words and for being part of Madeit Fashion Week. xx

  6. She's so stylish!!! <3 This dress and colour suit her so well, absolutely LOVE! I know all about being attached to the white wall hahah I suffer the same issue, though yours is so much cooler than mine 😉

  7. Oooh I just love this colour, your daughter looks fabulous in it. Loving the drops on the wall too, great backdrop to showcase the dress, thank you so much for taking part in the Fashion Week 🙂

Reacties zijn gesloten.