marleens arrow sweater (pin it – make it #20)

Zoals verwacht hield ik dat niet vol, één pin per week. Ik presenteer jullie vandaag nummer 20, in de 47ste week van het jaar. Ach ja, goede voornemens zijn er om op te geven, nietwaar?

arrow sweater 2


Nochtans pinde ik de Arrow Sweater van Petrol & Mint bijna onmiddellijk, maar zoals wel vaker belandde dat plan op de stapel to do. Ik had ook niet echt nood aan dit type kledingstuk en ik vertelde het jullie al wel eerder: naaien om te naaien doe ik niet meer.

arrow sweater (collage)


Maar toen kwam ik op de Fabric Sales een prachtig breisel tegen, zwart met goud. Ja, dan gaat er in mijn hoofd een molentje draaien en overloop ik mijn Pinterestbord om toch maar iets te vinden waarvoor ik die stof kan kopen. Koortsachtig bijna.

arrow sweater 1


Et voilà. Het juiste patroon vond ik al snel. De chiquere stof zorgt er ook voor dat het meer een jasje werd dan een sweater, meteen ook de reden waarom ik het flink inkortte (bijna 15 cm geloof ik).

arrow sweater (collage1)

Ik dubbelde de voorpanden niet, want ik wilde net dat contrast van de zwarte binnenzijde van de stof met de metallic buitenkant behouden. Daarom plooide ik de mouwboorden ook een paar keer om.

arrow sweater


Het ziet er precies uit zoals ik het in mijn hoofd had, ideaal voor de feestdagen maar evengoed casual op een jeans te dragen. 
Blij jong! Merci, Marleen, voor dit eenvoudige maar fantastische patroon! x
(stof bij The Fabric Sales)

33 gedachten aan “marleens arrow sweater (pin it – make it #20)”

 1. Super mooie versie! En heerlijk idee bij dit stofje om te verkorten, feestelijk vestje. Merci voor de inspiratie voor de eindejaarsoutfit. 🙂

 2. Wat een schitterend feestjasje !
  Maar evengoed een jasje dat je aan kan trekken om te gaan shoppen ; om naar een conferentie te gaan….omni-inzetbaar , dus.
  Mag ik vragen hoe je de voorpanden afwerkte ? Ik kan het niet goed zien op de foto.

 3. door jouw vestje te zien op Pinterest helemaal verkocht! 🙂
  Heb je enkel onderaan 15cm verkort of ook de breedte aangepast?
  Het uitgeknipt patroon lijkt me zo breed…

  1. Oh, tof zeg! Ik kan me niet meer herinneren of ik iets aan de breedte deed… Maar een beetje versmallen kan sowieso, dat gaat geen effect hebben of de pasvorm. Succes!

Reacties zijn gesloten.