slaapgoed-ondergoed

Dat het Van Katoen-spektakel indruk maakte, dat zal iedereen die in 2012 al actief was in naaiend blogland wel gemerkt hebben. Dat het ook meer dan 4 jaar later nog maaksels oplevert met patronen van toen, was misschien iets minder verwacht. En toch.

Van Katoen ondergoed 5


Vorige week knipte ik eindelijk het patroon van het Van Katoen ondergoed van Oon uit. En ik maakte voor de eerste keer in mijn leven een boxershort en marcelleke.

Van Katoen ondergoed 3


Voor de eerste kaar ja, geen idee waarom dat zo lang duurde. Vooral dat marcelleke is iets wat in zomerse temperaturen graag gedragen wordt, wat me dan ook overstag deed gaan. Want ondergoed, eerlijk? Geen haar op mijn hoofd dat dààr aan zou begonnen zijn.

Van Katoen ondergoed 2


Toen dat marcelleke half af was (ik verknipte een oud nachtkleedje van Dochter 2) bleek dat ik nog genoeg stofoverschot had om die boxershort ook maar te proberen. En zo ontstond er een setje waarin de Zoon nu al enkele dagen slaapt. Ideaal: ondergoed wordt slaapgoed.

Van Katoen ondergoed 4


Ik vond dat wel een tof projectie om te maken, en ik denk dat er zo nog gaan volgen. Weer iets waarmee ik schattige tricotprints nog kan verantwoorden op het lijf van de Zoon.

Van Katoen ondergoed 1(tricot (gerecycleerd) bij Den Depot)

12 gedachten aan “slaapgoed-ondergoed”

  1. I know! Leuk projectje en ideale restverwerking (met een grooot rendement!)
    Top!

  2. Ik vind dat ook maar niets, ondergoed naaien. Maar kijk, als die zo mooi zijn en als pyjama's dienst doen… dan denk ik daar toch ook graag nog eens over na.

  3. Leuk met die streepjes!

    Ik dacht het eerst ook nooit te doen, maar net als bij jou, ging ik met restjes aan de slag om mijn zoontje speciaal ondergoed te geven voor na zijn operatie. Blijkt hij deze boxershortjes veel comfortabeler te vinden, want geen kriebelende etiketjes of vervelende elastieken taillebandjes… veel heb ik er nog niet gemaakt, het is niet het tofste naaiwerk, maar eigenlijk zou ik er nog wat moeten maken, want als hij kan kiezen, kiest hij iedere keer voor een handgemaakte boxershort…

  4. ha, ondergoed, ook op mijn lijst van Never-ever-will-i-ever-do-that 😀 samen met de boekentas. Die boekentas die ik nu al 3 dagen probeer ineen te krijgen that is 😀

Reacties zijn gesloten.