tule en chiffon (pin it – make it #11)

Een rok in tule stond al eeuwen op mijn to-sew lijstje. Eentje voor mezelf ja, niet voor een Dochter of nichtje dat even prinses wil spelen. Jaren geleden zag ik de eerste échte stijlvolle tule rok verschijnen op het lijf van mijn fashion icon Sarah Jessica Parker. Ik wilde dat ook maar miste de ballen. Want zo’n tule rok, dat kan heel mooi zijn (check ook Emma Watson en Alicia Keys) maar ik wil er nu ook niet uitzien als Björk. Vijftien jaar geleden en nog steeds één van de grootste Oscar fails ooit. My God.

red carpet tule


En toen was daar Trine. En ik pinde niet één maar twee keer. Het kàn dus echt, een tule rok voor gewone volwassen stervelingen als jij en ik. Dus ging ik op zoek naar de perfecte kleur én kwaliteit tule op het Stoffenspektakel. Roze, maar niet té.

tule + chiffon


Als voering gebruikte ik chiffon, in een roze met gouden glans. Niet dat iemand dat ziet, want het is en blijft voering. Maar het idee dat ik op zo’n soepel laagje poederroze en goud zit…

tule/chiffon skirt (close)


Enfin, tot daar mijn droombeeld van die tule rok die ik eens gauw-gauw in mekaar zou stikken. Want meer dan wat rechthoeken rimpelen aan een elastiek is dat toch niet?
Duh.

tule/chiffon skirt


Om een lang verhaal kort te maken: tule doet niet echt wat je wil. En chiffon? Wel, laat ons zeggen dat het woord sh*tchiffon een tijd lang tot mijn favoriete vocabularium behoorde. De hel, echt.

tule/chiffon skirt (hands)


En dan zwijg ik nog over de zoektocht naar de perfecte kleur roze taille-elastiek. Zelfs bij Hexagoon, hét fourniturenwalhalla, was élke kleur roze de foute. Tot mevrouw Hexagoon er eentje bovenhaalde van 1,5 cm breed. Ideaal van kleur. Maar 1,5 cm breed? Om daar 3 lagen tule en 3 lagen chiffon aan te rimpelen… Een horde die ik nooit ofte nimmer nog neem.

tule/chiffon skirt (collage)


Maar blij! Blij met die rok!
En wat meer is, je kan daar dus alle kanten mee uit. 
De rock-‘n-roll look:

tule/chiffon skirt (rock)


Of de preppy look:

tule/chiffon skirt (preppy)


En de zomerse look:

tule/chiffon skirt (casual)Love them alledrie! Welke is jullie favoriet?
(tule en chiffon bij Stoffenspektakel – elastiek bij Hexagoon)

73 gedachten aan “tule en chiffon (pin it – make it #11)”

 1. Die met het spijkerjssje is wel echt mijn favoriet! En nu niet in een rieten stoeltje op het terras gaan zitten. Vindt de tule niet fijn.

 2. wauw, ik val hier bijna van mijn stoel, zo mooi! Alledrie de looks zijn geweldig, zelf zou ik hem het meest in de zomerse versie dragen. En moest ik je tekst niet gelzen hebben, ik begon er vanavond nog aan voor mezelf. Nu durf ik niet. Nee. Zoiets lukt me nooit. Chapeau. echt top!

  1. Jawel, doen! Het ergste was die smalle elastiek. Neem gewoon een bredere variant en de ellende is al voor de helft opgelost, beloofd.

 3. Ik dacht eerlijk gezegd "oei, wat doet ze nu?", maar ik vind het zo geslaagd. Ik zou nu zelf ook wel willen gaan voor die zomerse look!

 4. I love tule! En I loooove jouw rok, vooral in die zachte tule! Zo'n model zit ook al heel lang in mijn hoofd. Maar ik mis een portie lef. (Ik denk dat mijn collega's ook vreemd zouden kijken mocht ik zo komen werken :-)). Maar voor een feestje moet dat eigenlijk wel kunnen hé. Mmm, twijfel twijfel, zou ik mij toch eindelijk aan dat huzarenstukje wagen?

 5. Hé, zou er nooit opkomen. Maar het resultaat staat je geweldig! Geef mij maar de blote benen look! Out of your comfortzone, dat wordt de nieuwe leuze 🙂

 6. Super mooi! En hij staat je geweldig! Ik zou geneigd zijn voor de rock'n roll look te kiezen maar ik vind de laatste echt geweldig! De kleur van dat jeansjasje past er perfect bij!

 7. Waw, ik zou dit nooit ofte nooit aandurven, maar jou staat het geweldig. Mijn favoriet met stip is de zomerse versie.

 8. Heel tof!! Toen ik de titel zag, zag ik al een bolvormige rok voor me… Maar wat heb ik me vergist! Zo'n toffe rok! De rock 'n roll versie en ook de zomerse versie zijn mijn favoriet!

 9. Mijn favoriete look is nr 2. Ik vind het resultaat super mooi!! Maar ik twijfel toch of ik daarmee weg zou komen…
  Sh*tchiffon is ook mijn ding helemaal niet, dus ik zie mezelf dat niet maken. Maar misschien wel toch eens passen in de winkel als ik zo'n exemplaar tegenkom. Hij staat je echt heel goed!

 10. Wauw!! Super … de zomerversie is mijn favoriet. Of de rock & roll, nee preppy! Whatever … top!
  Gelachen met de comments ook … -> op een rieten stoel gaan zitten. Vindt de tule niet fijn. 😀

  Ik zou er zo graag aan beginnen … maar … ik weet niet of ik wel voldoende skills heb. wie weet vind ik ergens de moed?!

 11. Ik ben heel het net aant afschuimen op zoek naar zo'n rok! Hoe cool is die!! Ik denk enkel niet dat ik er zelf durf aan te beginnen… men laatste chiffon project heb ik onafgewerkt weggegooid van frustratie haha. De 3 looks zijn alle 3 top!!

 12. Een favorietje kan ik niet kiezen, maar 't is echt wel leuk!!! Ik denk dat ik het niet zou durven, maar het is te gek!!

 13. Jamaar zo niet hé. Eerst ons afraden eraan te beginnen, en ons dan zo'n goesting doen krijgen. Ik kwijl bijna boven mijn toetsenbord, serieus. Za-li-ge rok! In de drie stijlen!

 14. Wauwie, geweldige rok! Zou ik nooit durven! Momenteel ben ik meest fan van de zomerse look, maar da's misschien omdat ik hoop dat die snel van doen gaat zijn ;-). Ze zijn allemaal geweldig!

 15. I like! En al weer zitten we in dezelfde flow want ik ben een tulle rokje aan het maken voor mijn Rikkemieke 😉

 16. Oooooo oooooo oooooooooooooh, dit is gewoon briljant!! Echt superschoon!! Dat had ik idd nog nooit bedacht voor mezelf, enkel voor het prinsessengedoe van de dochters, idd 🙂 maar nu ik dit zie, echt, Waauw! Ik heb het meteen gepind! Wie weet… Ik vind alledrie de looks leuk, maar de zomerkoopjes let het jeansvestje staat toch echt op nummer 1, dat past echt zo schoon samen, precies uit de boekskes!

 17. mijn topfavo is de zomerlook. maar ze zijn allemaal leuk, alleen die zomerlook dat ietsiepietsie meer vooral door de kleuren

 18. tule en chiffon te lijf gaan met microtexnaald en boventransportvoet volgens de pro's. Prachtig resultaat, zeker de blote-benen-versie ! Oh, en waarom zou je dat niet aandoen om te gaan werken ???

  1. Boventransport én microtex waren aanwezig 🙂
   En ik sta voor de klas als job, dan is een tule rok toch een klein beetje overdressed hoor, trust me.

 19. Ik ben vooral fan van de zomerse look,
  vind de kousenbroek wat te hard er onder
  maar knap jo!!
  En ook de voering is belangrijk, zeker als er wat goud in voorkomt 🙂 🙂
  zus 3

 20. Oh, wauw! Mijn favoriet is toch wel de zomerse versie!
  Lentefeestkleedje-onderrokgewijs wacht mij ook nog zo'n uitdaging. 🙁

  1. Ik naaide eentje voor Liv en vond dat eigenlijk echt niet moeilijk! Ik gebruikte geen microtexnaald of boventransportvoet (te lui om uit te halen), maar ook wel gewone katoen in plaats van chiffon. Twee cirkelrokken, eentje in katoen en eentje in 'harde tule', met daarboven een rimpelrokje in 'zachte tule'. Terwijl ik stikte droomde ik al van een versie voor mezelf. Ik denk dat ik jouw trend ga volgen Eva!

  2. Ik denk dat iedereen mij hier verkeerd begrijpt: de tule was het probleem niet, wél de chiffon. Plus dan 6 gerimpelde lagen stof aan een elastiek van 1,5 cm breed vaststikken. En liefst netjes.
   Succes met de jouwe, ik ben benieuwd!

 21. 1 woord: wauw! Dit soort rokje zit ook al heeeeeeeel lang in mijn hoofd, maar ik durf daar echt niet aan te beginnen. Die tule alleen al. Maar het resultaat is echt prachtig en als ik er ooit aan begin, wordt het ook zeker een roze (ik voel me stiekem nog altijd een prinsesje ;). Ik ben vooral fan van de zomerse variant trouwens!

 22. Schitterend. Oh I love it! Je doet me goesting krijgen. Zo knap. Ik weet al waar ik terecht kan als ik een hulplijn nodig heb, want ik zweet al van uw verhaal.

 23. Oooh, prachtig gewoon !! Mijn donkerblauwe tule is besteld, en ik dacht ook aan sh*tfon voor de onderrok, maar denk nu toch maar voor katoen te gaan 🙂 of toch, het mag wat chiquer he met die lagen tule, twijfel twijfel … De versie met het jeansvestje vind ik het leukste trouwens !

 24. Super mooie rok! De jeans jas is mijn favoriet! Heb er mij ook proberen aan wagen maar ofwel had ik teveel rimpels en dus een dikke poep, ofwel veel te weinig. 🙁 hoe breed was jou stof?

 25. Ooooh, op zoek naar een simpele rok voor een eerste naaiproject! Nu verliefd op deze… Vast niet handig om te beginnen met tule, als je nog nooit genaaid hebt… Misschien ben je hem inmiddels beu? 😉 Dan neem ik hem graag van je over!! Zoals velen met mij, zo te zien. Dank voor je inspiratie! Groetjes, Cindy

  1. Nee, geen goed idee als eerste naaiproject!! De rok is ondertussen ontmanteld, ik hergebruikte de tule al voor vanalles en nog wat 😉

Reacties zijn gesloten.