t-shirt weather…

… van de Circa Waves. Geweldige song en meteen ook het deuntje dat in een loop mijn hoofd vulde tijdens het naaien van deze Billie.

billie t-shirt (close-up)


Het is mijn eerste Billie met korte mouwen. Voordien gebruikte ik het patroon al een keer of zes, maar telkens als longsleeve.

billie t-shirt (collage1)


Ik kon nog nét de laatste 50 cm van deze fijne Froy&Dind streepjes meegrabbelen op het openingsfeestje van Madeline. Voor een zomers T-shirt, dat wist ik meteen.

billie t-shirt (side)


Ik wist ook meteen dat er een borstzakje op moest komen, in een totaal andere stof. Ik gebruikte een restje van dit project.

billie t-shirt (collage)


Aan de mouwen stikte ik boordjes. Hoe tevreden ik ook ben over mijn boventransportvoet, de tweelingnaaldstiksels blijken toch nog vaak los te komen. Jammer vind ik, en geen idee waaraan dat zou kunnen liggen. Het is nu niet dat ik trek en sleur aan die naden.

billie t-shirt


Een fijn T-shirt, dat wacht op een fijne lente/zomer!

19 gedachten aan “t-shirt weather…”

  1. Super tof! Ik herken je tweelingstiksel probleem. Bij mij ligt het volgens mij aan mijn luie aard die niet fatsoenlijk (met de hand) afhecht. Draadje naar achter trekken en knoopje erin leggen en dan zou er bij mij al veel opgelost zijn…

  2. Leuk, dat zakje geeft het net dat beetje extra. Bij mij laat dat tweelingnaaldstiksel ook vaak los. Ben er tegenwoordig al heel nauwkeurig in dat ik het afhecht maar dat helpt ook niet. Zelf op de naailes wisten ze me niet te vertellen hoe dat toch komt.

  3. Prachtig met het zwarte borstzakje, je brengt me op ideëen (alweer 🙂 !)
    De tweelingnaald, dat geeft iedereen kopzorgen! Enkele oplossingen zijn om een naadbandje op te strijken (maar dan is je stof op die plaats niet meer elastisch). Ik heb het geluk om de coverstitch in de klas mode in school te kunnen gebruiken, daarmee krijg je een superelastisch stiksel, identiek met wat je in gekochte stuks ziet. Wel een investering, zo'n coverstitch.

  4. Mijn tweelingnaaldstiksels doen hetzelfde als de jouwe en als die van velen hierboven. Maar boordjes vind ik nu toch ook niet-je-dat in dameskleding. Dit T-shirtje is geweldig, die lieve streepjes met dat stoere zakje!

  5. Spijt dat ik daar ook niet wat van kon scoren. Misschien moet ik toch dat laatste stukje 'peach' kopen 😉 Kom volgende keer maar bij ons de coverlock gebruiken! (An)

  6. Ooh ik hou ook zo van dat stofje. Nu nog een mini restjes over voor zeverslabbetjes denk ik. De 2 zonen kregen er ook al elk een shirt in. Dat zakje is ook super leuk!

  7. <3 voor streepjes! Heel mooi! Hier af en toe hetzelfde probleem met tweelingnaaldstiksels, heb gisteren net zo'n hele stapel herstelwerk gedaan 🙁 Ik probeer nu na het stikken en voor het afhechten de zoom wat uit te rekken in de hoop dat het garen dat iets minder snel knapt. En dan idd met de hand afhechten.

  8. Sinds de lingeriecursus enkele jaren geleden ontdekte ik de stikkende zigzag en werden tweelingnaalden gebannen. Ongelooflijk trouwens dat jij dat nog uit een halve meter krijgt, mij lukt dat maar tot een 104, of is dit met een heupboord?

Reacties zijn gesloten.