j’adore jackie

Ik heb een beetje mijn hart verloren aan Jackie, dat mooie jasje van Ienemiene en Emma & Mona. Dat mijn Dochters al lang niet meer passen in dat patroon en trouwens ook niet meer warm worden van de klassieke snit ervan, doet me alternatieven verzinnen. Geen alternatief voor Jackie, wel een alternatief voor de bestemmeling.

Insert nichtje Lucille.
En vandaag nichtje Gisèle.

jackie3


Ergens in december bracht ik een bezoekje aan Stoffen Pauwels, de coolste naai- en stoffenwinkel van het land. De eigenares is een oud-leerlinge en stampte in Antwerpen een winkel uit de grond met een eigenzinnige én eigentijdse stijl. Ik ben helemaal fan.

jackie

jackie (collage2)


Ik kocht er deze ruw geweven stof (bouclé, denk ik) met het oog op een Jackie. En toen viel het even stil. Tot ik via Instagram een berg goodies won, waaronder enkele meters stof van Elvelyckan Design. Een match made in heaven.

jackie (collage3)

jackie (collage4)

Gisèle koos zelf oranje knopen, géén gouden zeg.
Een jasje voor deze lente, want het is al aan de nipte kant. Zo’n kinderen, dat groeit gelijk kool!

jackie1

jackie (collage)


Maar ach, deze tante naait nog wel eens een nieuw exemplaar tegen de herfst of zo. Want het blijft een klassieker, volgens mij zal Jackie binnen tien jaar nòg steeds gemaakt worden.

jackie (collage1)

jackie2(stof bij Stoffen Pauwels – jersey voering bij Elvelyckan Design)

44 gedachten aan “j’adore jackie”

 1. Zalig mooi stofje! Mooooi! Zeg, je blog ziet er raar uit. het ziet eruit zoals het afgebeeld is als op mijn gsm. Is er iets met je instellingen of ligt dat aan mij?

  1. Hier aan de onderkant van de wereld lijkt alles normaal, maar ik heb natuurlijk geen pc bij de hand, enkel mijn iPad.
   En thanks!

 2. Idd, ik krijg hier ook de mobiele weergave op mijn laptop.
  Super mooi. Die Jackie zal nog lang een topper blijven. En ondertussen leerde ik weer een nieuw shopadresje kennen. Merci voor de tip.

 3. Zalig jasje… prachtige stofjes…ik naaide er nog eentje vorig jaar maar bij de pasbeurt bleek het nog te ruim, ik doe dus weldra een tweede pasronde en nu duim ik zo hard dat de jas intussen niet te klein is 🙂

 4. thé jackie :-), brings back memories :-). Ik moest lachen met 'geen gouden knopen'. Mooi mooi mooi… Maar het wordt bijna saai om dat altijd te zeggen he :).

 5. Maar eu als die tanten nog andere kinderen zoekt om een Jackie voor te naaien, ik heb hier een exemplaartje rond lopen. 4t mag 'tzelfde zijn als deze, want die vinden we prachtig 😉

 6. Jij hebt dat slim gepland: ons zo van leesvoer voorzien terwijl je zelf in de zon zit 😉 Prachtige Jackie! De stof lijkt keihard op de Rhodifer van Lotte Martens (ik zou zelfs bijna durven zeggen dat het dezelfde is), dus als hij even zacht aanvoelt is dit jasje perfect!

 7. Wat een guitige ontvanger! Ze straalt in haar prachtige jasje… en zeg nu zelf, zo af en toe nog eens van dat échte kleine meisjes gerief naaien, is dat niet geweldig?

 8. Prachtig jasje in een "wauw, mooi, stofje" ! Mooi gecombineerd met de stof als voering en het gouden paspel. Ze koos er de juiste knopen bij, goud zou toch niet "dat" geweest zijn.

 9. Zeer mooi! Ik wil me ook aan een Jackie wagen… als je suggesties hebt voor de geschikte stof, dan hoor ik het graag!

  1. Een kwalitatieve wol is ideaal voor herfst/winter, gevoerd met bijvoorbeeld teddy: lekker warm. Voor een lenteversie kan je ook gabardine kiezen en voeren met gewonen katoen (eventueel verdikt met Vlieseline H630). Eigenlijk is er veel mogelijk, hier gebruikte ik bouclé aan de buitenkant en gewone tricot als voering. Voor de mouwen neem ik wel altijd matelassé, dan krijgen kinderen hun armpjes er veel makkelijker in en uit. Succes!

 10. Dit is prachtig gewoon! Mijn plan is om ook binnenkort deze jas te maken. Na het zien van jouw excemplaar heb ik er helemaal zin in 🙂

 11. Oh nee toch, ik doe alsof ik dat niet gezien heb. Ik heb een gelijkaardige stof gekocht en wou aan selfish sewing doen maar nu ik jouw versie zag begin ik te twijfelen. 😀 Prachtig!

Reacties zijn gesloten.