paaa-pegaaien

Als kind was spelling mijn favoriete vak. Ik vond dat leuk, begreep ook totaal niet hoe iemand daar problemen mee zou kunnen hebben. Alles leek mij altijd heel logisch te zijn, hoe iemand de ei en ij kon verwisselen, het was me een raadsel. Om nog maar te zwijgen over dt-fouten! Nog steeds krijg ik de kriebels van spelfouten trouwens…
Maar er was één woord waar ik altijd over struikelde toen ik in het 3de leerjaar zat. Ik herinner het mij nog goed: de meester lachte zich krom omdat ik élke keer weer pappegaai schreef. Elke keer. En steeds opnieuw verzon ik ezelsbruggetjes om te onthouden dat er echt maar één p moest staan. Ezelsbruggetjes die om de een of andere reden nooit bleven hangen. Tot ik op een dag besloot om overduidelijk paaaaaapegaai te zeggen tegen een papegaai. En toen kwam het goed.
Als ik nu stoffen zie met papegaaien moet ik altijd even terugdenken aan meester Rigo en het klasje van het 3de leerjaar. Het klasje dat uitkeek op de kerk van mijn dorp. En ik wed dat ik dan waarschijnlijk ongemerkt glimlach. Op de stockverkoop van Mon Depot glimlachte ik vorige week zelfs twee keer, want er lagen twéé kleuren papegaaienstof!

parrot fabric (Lucy Has a Secret - Mon Depot)


Uit Urban Style nam ik het patroon van het Bangkok Basic bloesje. Ik verlengde het een 20-tal centimeter om het tot een hemdjurk om te vormen voor Dochter 1.

parrot shirt dress - Bangkok Basic blouse hack

parrot shirt dress (back) - Bangkok Basic blouse hack

De stof is een soepele lycra uit de collectie van Lucy Has a Secret en dat maakte me een beetje zenuwachtig tijdens het naaien. Ze is wat zwaarder en voelt/valt als mijn King Louie jurken die ik vroeger droeg. Maar dankzij mijn boventransportvoet én de overlock verliep alles vlekkeloos.

parrot shirt dress (collage) - Bangkok Basic blouse hack

parrot shirt dress (close) - Bangkok Basic blouse hack

Om extra stress te vermijden maakte ik geen knoopsgaten maar gebruikte kamsnaps. Op dit soort jurk past dat nog wel vind ik. Eén groene en 5 zwarte. Na het plaatsen van die ene groene bedacht ik me namelijk… Zwart leek me plots een betere optie.

parrot shirt dress (side) - Bangkok Basic blouse hack

parrot shirt dress (close-up) - Bangkok Basic blouse hack

De lichtgekleurde versie ligt ook al geknipt klaar en is voor Dochter 2 bestemd. Binnen enkele dagen showt ze die voor jullie!

(stof bij Mon Depot)

29 gedachten aan “paaa-pegaaien”

 1. Super, voor mij ook eentje in de donkere versie aub, ik ben nl. verzot op hemdjurkjes 🙂 Alleen het koordje in het midden mis ik voor mezelf 😉
  Het staat je meisje trouwens beeldig.

 2. Zalig mooi! En ik was/ben dat kind dat van een ei een ij maakt. Nooit enige logica in gezien in spelling. Wat heeft het al veel gekriebeld bij het lezen van mijn blogposts 😉 Ik doe mijn best hoor. Maar ik zal het nooit helemaal vatten…

 3. Ik heb ooit van de directeur van de lagere school de opdracht gekregen om uit leesboekjes alle woorden met ei en ij en au en ou over te schrijven in 2 kolommen. Buiten een klein trauma heeft me dat niet veel opgeleverd.

 4. oh, hier ook een spelfanaat en kriebelaar bij fouten. Bij ons op het werk hebben we de volgende regel: vinden we een -dt fout dan trakteert die melocakes op het eerstvolgende overleg. Het is zelden gebeurd dat er geen cakes waren.
  Love de paaaapegaaien!

 5. Ik scoorde het laatste stukje van de lichte versie, jammer geen handerhalve meer voor een jurk voor de dochter, maar slechts een meter … We zien wel wat ik eruit krijg. Maar ze was laaiend enthousiast toen ze zojuist het stofje zag. Welgezind naar boven getrokken om te studeren 🙂
  De groene kampsnap was me niet opgevallen hoor, dus ik zou me er niet aan storen. Hoewel je dat met een knijptang stuk kan maken …

 6. Ik heb dat lichte stofje ook liggen en heb al 2 keer beslist wat het ging worden om dan toch maar aan iets anders te beginnen. Ik heb vooral schrik van de soort stof. Misschien is jouw hemdjurk wel de gouden tip, we zullen zien of ik me er kan overzetten….

 7. ahaa, wat een verhaal over die meester. Ik hoop dat mijn leerlingen na 25 jaar ook nog positief terugblikken op hun eerste ljr.
  Ik vind de stofjes geweldig…. supercool en heel hip (opnieuw)

 8. oh zo perfect… zelfs die groene knop… komt goed uit dat je bedacht dat zwart beter paste want nu heb je echt wel een héél fijn resultaat 🙂

 9. super jurk! Logica in spelling zie ik ook niet. Ik moet het vaak hebben van 'het zicht' van een woord. Als ik het schrijf en het ziet er niet uit, dan weet ik dat er iets niet klopt 😀

Reacties zijn gesloten.