paaa-pegaaien – the sequel

Deel twee van de papegaaienstof, deze keer in de lichtgekleurde versie. Deel één zagen jullie in de vorige blogpost, maar deze kleur zag ik eigenlijk het liefst.

Pretty Paris dress (down)


Dochter 2 kreeg er een Pretty Paris jurk uit, ook al een patroon uit Urban Style.

Pretty Paris dress (collage)


Op het voorpand zitten eigenlijk fronsjes die ik deze keer omvormde tot een stolpplooi. Voor deze stof werkte dat het beste vond ik.

Pretty Paris dress (close)


In de taille zit een elastiek die de jurk vorm geeft. Maar je zou het natuurlijk ook met een riempje kunnen dragen.

Pretty Paris dress (collage1)


Ik werkte de armsgaten niet af met biais maar plooide de overlockte rand gewoon om en stikte die vast.

Pretty Paris dress

De borstnepen zitten voor het prille puberlijf van Dochter 2 niet helemaal op de goede plaats en eigenlijk waren ze zelfs overbodig. Dat komt ervan als je naait zonder het model in de buurt.

Maar de jurk staat haar prachtig vind ik, ze straalt in die kleuren!

(stof bij Mon Depot)

40 gedachten aan “paaa-pegaaien – the sequel”

 1. Supermooi! 'k Zou wel eens kunnen het tweelingjurkje maken hier. Ondertussen zit er al een shirt in mijn gedachten, maar de dochter blijft overtuigd van een jurk! Voor deze kom ik wel toe met een metertje zeker?

 2. Super mooi! Ik ben stikjaloers op mensen die zo'n jurkjes met los bovenstuk kunnen dragen. Dat is helaas voor mijn lijf een dikke no go. Des te mooier vind ik het natuurlijk bij een ander.

  1. Haha, Sylvia, ik ben in elk geval benieuwd. Ik weet niet of de Marrakesh ideaal zou zijn voor deze stof: een rits in lycra werkt niet altijd even schoon af…

 3. Mooi. Knap. En heel wijs gedaan. Zou je in het kort een woordje uitleg kunnen geven hoe je aan zo'n stolpplooi begint? Je hebt trouwens een heel fijn boek, niet alleen voor tieners, jouw patronen werken ook inspirerend voor de mama's 🙂

  1. Dankje, Sofie!
   Voor de stolpplooi ipv de rimpels leg je gewoon de twee merktekens E met de goede kant tegen elkaar en je stikt een lijn van ongeveer 3 cm evenwijdig met middenvoor. Vervolgens plooi je het voorpand terug open en leg je de middenvoor tegen de gestikte lijn. Zo verkrijg je een stolpplooi die je best even vastzet met een voorlopig stiksel kort tegen de halslijn. Stuur me gerust een mailtje als het niet duidelijk is, dan bezorg ik je een fototutorial.

 4. Hoe cool is dat eigenlijk he: mama zal eens een kleedje naaien… Hmm welk patroon… Oh zal ik er mama's boek even bij pakken en wat hippe papegaaien en ananassen tegenaan gooien… Hoe cool kan een moeder zijn he zeg!

 5. Ooooh, echt keikeischoon!! Ik heb dat stofje hier ook liggen, en jouw boek ook… Mmm, zou ik je kopiëren? 😉

 6. Wat staan jouw kinderen prachtig met die felgekleurde stofjes. Fantastisch mooi, helemaal klaar voor de lente!

Reacties zijn gesloten.