beachbag

Een strandtas. Dàt wou ik maken. De geplastificeerde katoen die ik daarvoor kocht leek me er perfect voor. Man, was I wrong. Die stof kreukt ongelooflijk en is daarna niet meer deftig te krijgen. Waar de kreuken zitten lijkt ze ook nog eens te verkleuren. Niet geslaagd dus, dit project.

De voering is gewone katoen, die ik ook gebruikte om het buitenzakje te voorzien van een paspelbandje. 

Binnenkort probeer ik het nog eens opnieuw met écht stevig tafelzeil, dat zou beter moeten lukken. Ik denk dat de tas dan ook beter rechtop zal blijven staan.(geplastificeerd katoen bij Stoffenspektakel – voering bij Pauli)

25 gedachten aan “beachbag”

  1. Het is katoen met een film over, gekocht op het Stoffenspektakel. Ideaal voor zwemzakken enzo zeiden ze. Maar zo slap als een vod.

 1. hier hetzelfde verhaal; heb hier ook een gelijkaardige stof liggen waar niks mee aan te vangen is… op de foto vallen de kreukels niet op, ik vind ze heel geslaagd!
  (PS: ik ben ook blogger vanaf vandaag! madebyelke.blogspot.com)

 2. heb hier een stapel gelijkaardige stofjes liggen…nu zakt de moed me al een beetje in de schoenen, maar dan weet ik tenminste al dat het niet aan mij zal liggen 😀

 3. Van hier ziet het er echt wel toppie uit!! Maar tafelzeil vind ik sowieso niet zo gemakkelijk!
  Ik vind hem top!
  gr
  an
  jace-did-it.blogspot.be

 4. Ik vind alvast de stoffenkeuze super! Hier nog niet echt gewaagd aan toile cirée behalve die van Ikea heb ik eens geprobeerd. Het schrikt nog een beetje af.
  Voor mij ben je alvast "dik geslaagd" voor de tas!

 5. Maar allez, die is toch keimooi en vrolijk ! Je zal alvast het voordeel hebben dat er geen scheurtjes in komen aan de hoekjes van de bodem, wat ik met stevige tafelzeil wel al ben tegengekomen.

 6. Hoi, fijn dat je deze ervaring deelt want ik was ook nog iets in deze aard van plan, nu twijfel ik. Even mss een interessante aanvulling… op één van onze creacafés had er iemand een tas in geplastificeerd katoen gemaakt van Petit Pan. Stof valt idd hele soepel maar haar tas was erg goed gelukt en problemen van vouwen en verkleuren was bij haar niet het geval. Ook de jouwe vind ik heel erg mooi hoor, zie niet zo direct wat er mis mee is. Groetjes!

 7. hé, een keischone tas … ik zie daar nu helemaal niets verkeerd aan…nog nooit van gehoord, dat geplastificeerd katoen!!

Reacties zijn gesloten.