plan b

Ik kocht onlangs een hele mooie stof. In mijn hoofd moest het een Tammy-rokje worden, zoals ik er al veel meer maakte. Mooi modelletje, makkelijk te naaien. Perfect dus. Tot ik de stof open plooide. Een stofbreedte van 110 cm. Tja, daar krijg je dus met de beste wil van de wereld geen Tammy uit. Tenzij je wasberen op hun zij wil zien liggen. En achterover hellende herten.
Plan B dus. Even denken, beetje surfen, nog wat meten. Want ik wilde perse een plooi vooraan.

Het leverde een mooi rokje op, dat wel. Op de kapstok dan toch, want als Dochter 2 het aanheeft, trekt het. Ik weet waaraan het ligt: het voorpand is te smal. En dat is nu zo jammer want ik vind die stof echt prachtig.

Ik denk wel dat ze het zal dragen, want misschien is het niet zo erg als ik denk. Maar ik laat me geen tweede keer vangen, vanaf nu controleer ik àltijd de breedte van een stof!

(stof Meadow Spring bij Bambiblauw)

28 gedachten aan “plan b”

 1. Hopelijk val het nog in z'n plooi als ze het draagt want het is inderdaad een mooi rokje in een heel mooi stofje!

 2. da stofke s inderdaad super schoon, zou nog iets voor mezelf zijn 😉
  het ziet r in ieder geval toch al plezant uit!
  liefs, mimi xxx

 3. Oh, dat is inderdaad wel een heel mooi stofje! Het rokje ziet er alleszins wel super mooi uit! 't Is te hopen dat de dochter het dan toch wil dragen!

 4. Het is een prachtig stofje en het modelletje past er ook bij. Jij zal dit geen tweede maal voor hebben, al doende leert men hé. Ik hoop wel dat het zal gedragen worden want het is een prachtig rokje.

 5. Gisteren nog bij Mama bezig geweest over je blog. Ik moet hem ook bij haar favorieten gaan zetten zodat ze ook mee kan volgen.

 6. Gisteren nog bij Mama bezig geweest over je blog. Ik moet hem ook bij haar favorieten gaan zetten zodat ze ook mee kan volgen.

 7. Mooi stof dit zou mij ook kunnen overkomen niet voor een rok zo ver ben ik nog niet… maar ik weet niet of ik het zou kunnen oplossen… weer goed gedaan!

 8. Zowel stofje als rokje zijn heel mooi! Ik zie dat je onderaan een paspeltje hebt gebruikt, samen met een stolpplooi geeft dat bij mij altij problemen…(plooi komt open te staan) Wat is jou trucje?

  1. Wel, bij dit model is de plooi sowieso opengestreken, waardoor de paspel onderaan gewoon 'recht' loopt. Geen probleem dus 🙂

 9. Ik duim heel hard mee dat je dochter de rok nog veel zal dragen, want dat zou toch ooh zo jammer zijn anders 😉

 10. Soms kom ik ook voor verrassingen te staan maar met wat creativiteit kom ik er wel en dat heb JIJ ook gedaan!
  Mooi! Het stofje spreekt tot de verbeelding!
  Ik hoop ook dat ze de rok veel zal dragen!

Reacties zijn gesloten.