muntgroen en roestbruin

Twee kleuren die ik niet onmiddellijk bij mekaar zou zetten. Tot ik stof kocht waarin die twee tinten voorkwamen. Samen met perzik, wit en roze. Ik haalde Stof Voor Durf-Het-Zelvers boven en combineerde het bovenstuk van de basisjurk met een rimpelrokje volgens De Grote Rimpeltruk.
Tussen de twee delen naaide ik een strook roestbruine stof die ik nog had liggen. Op de rug kwam natuurlijk een rits. Een gewone. Want ’s nachts in mijn bed dacht ik: als ik zonder problemen 50 ritstasjes kan voorzien van voering én rits, dan moet dat in een jurk toch ook lukken? En eerlijk: mij stoort het niet dat die rits niet blind is. Integendeel.
De jurk oogt een beetje retro en Dochter 2 zag ze helemaal zitten. Als iemand die van hierboven nu nog eens kan vertellen dat het midden maart is, dan zijn we helemaal content. Global warming? Yeah, right.
(stof met print bij De Stoffenkamer – muntgroene stof bij stoffenmarkt Eindhoven)

37 gedachten aan “muntgroen en roestbruin”

 1. Wauw, er boenk op, superschoon !
  En dat weer…pffft… misschien moet ik eens nen brief schrijven naar de nieuwe paus, wie weet krijgt hij iets geregeld met de weergoden…
  Liefs!

 2. Heel schoontjes!
  Vraagje….die rits, zet ge die er dan in volgens het ritszakskes-principe?
  …..want dan zou ik mij ook eens aan een jurk met ' niet-blinde rits' kunnen wagen!
  🙂

  1. Ja, dat deed ik. Ongeveer dan toch, want hier gebruik je natuurlijk geen ritsflapjes. Maar het principe is hetzelfde!

 3. SUPERmooie kleurencombi en schattig jurkje!! En zichtbare ritsen zijn helemaal hip, ik vind het mooi zo! Oh ja, en dan nu blote benen weer, zucht…..

 4. zou die zo willen in mijn maat! ben helemaal weg van dat muntgroene. om van uw strikske nog maar te zwijgen 🙂

 5. Inderdaad, een heel toffe kleurencombinatie waar ik zelf niet zou opgekomen zijn! Het bruine 'riempje' met strik staat er prachtig op. Laat de lente maar komen!

Reacties zijn gesloten.