tieneromkoperij

Weten jullie nog? Ik maakte eens 4 kussens voor een vriendin. Voor in de sofa van haar woonkamer. Maar toen ik enkele weken later bij haar op bezoek kwam, bleef er maar één kussen meer over. Drie van haar vier kinderen hadden er zich al één toegeëigend en meegenomen naar hun slaapkamer!
Nu, dat is buiten evamaria gerekend! Ik maakte dus kussens voor die snoodaards, wat niet zo evident is gezien de snoodaards tieners zijn van het mannelijk geslacht. Tieners. Mannelijk. Welke stof koop je daar in hemelsnaam voor?

Bambiblauw bracht raad. Ze toverde meteen twee heerlijke stoffen uit haar hoge hoed bij het aanhoren van de woorden “14 tot 18-jarige jongens”. Vliegtuigen en sterren in hippe kleuren, prachtig vond ik ze.

Dus nu doe ik aan tieneromkoperij : in ruil voor deze kussens moeten ze de andere teruggeven aan de mama! Fingers crossed dat het lukt …

(effen stoffen bij Stoffenspektakel – Kokka Stars en Echino Airplanes bij Bambiblauw)

39 gedachten aan “tieneromkoperij”

 1. olala, rap zorgen dat den 11 jarige en den 12 en een half jarige dat niet zien…
  Ze zouden die stofkes ook super vinden !
  Liefs!

 2. Ooh ja, prachtige stoffen ! (maar wat ik mij nu afvraag, als ik je foto's bekijk … werk jij niet met een flap achteraan ? misschien met rits ? of zijn die kussens gewoon volledig met een onzichtbare naad dichtgemaakt ?)

  1. Jawel, met een flap, zoals altijd (the easy way). Op de laatste foto links, bij het voorste kussen, zie je het als je goed kijkt.

 3. Ze zijn erg mooi. Dat gaat zeker lukken. Al mocht voor mij ze iets kleurijker zijn, maar ik ben dan weer niet de doelgroep.

 4. da komt dik in de sjakosj! 🙂 die kunnen niet anders dan die kussen leuk vinden! Ik vind de stofjes prachtig!

 5. ha de deugenietjes!
  ze zullen wel snel willen ruilen, zo'n schoon kussekes!
  liefs, mimi xxx

 6. Ik vind ze prachtig! Ik moet zeggen, jouw trouwcadeau-kussens zijn van ons allebei ons lievelingskussens 🙂
  Je hebt terug kussenvulsels gevonden?

  1. Deze komen van de Freetime en zijn 40×40, een maat die nog nooit kocht. Goede kwaliteit en niet duur! De kleine van 30×30 zijn bij Ikea voorlopig uit stock, die van 50×50 zijn er nog wel. Blij dat jullie nog altijd genieten van jullie trouwkussens!

 7. Die met die vliegtuigen, vet cool zouden onze kids van 6 en 8 jaar zeggen… Nu ben ik wel benieuwd hoor… Wilden ze wisselen? Die andere kussens waren waarschijnlijk ook kei mooi 😉

  1. Naar die andere kussens linkte ik aan het begin van mijn bericht, en die waren helemaal niet tiener-jongensachtig! Ik snap ook niet waarom ze die meepikten naar hun kamer… Morgen geef ik ze pas af, dus ik ben mee benieuwd!

 8. Leuke stoere stoffen! Het paspel maakt het kussen echt "af". Ga het toch eens proberen binnenkort. Heb de handleiding hiervoor al opgeslagen.
  Over handleidingen gesproken….was het zat om te wachten op het boek "Zo geknipt", dus vandaag de stoute schoenen aangetrokken en via een tutioral mijn allereerste tas gefabriceerd!! Ik heb het op mijn blog staan. Als je zin hebt, neem gerust een kijkje.
  Groetjes Patricia

 9. Wauwie .. zo zo mooi … en super leuke stoffen … Kei dikke proficiat Eva Maria !!
  groetjes, BieFrul

  bieke29.blogspot.be

Reacties zijn gesloten.