tassenparade

Niks zo plezant als bandwerk. Want dat gaat vooruit, en bij nummer 5 moet je al helemaal niet meer nadenken, ben je volledig zen, en lijkt het alsof de naaisels zonder enige moeite vanonder je machine komen gerold. (Al kan een teveel aan zen ook wel zorgen dat je je grote vriend Mijnheer Torn er moet bijhalen … Been there, done that.)
Een paar weken geleden werkte ik op die manier vijf tassen af. Eenvoudige tassen, wel gevoerd maar zonder binnenzak. Een variant op deze dus. Moest iemand zin hebben in een tutorial, dan hoor ik het graag en maak ik daar binnenkort wel eens werk van. Al zijn er links en recht op Tinternet wel soortgelijke dingen te vinden hoor, ik vind hier zéker het warm water niet uit.

Ze zijn praktisch, die tassen, en bovendien mooi om naar te kijken. Ik neem ze mee voor een kleine boodschap of gevuld met tijdschriften naar kinderhobby’s, met pakjes verbeterwerk of kringloopschatten. Enfin, gelegenheden genoeg.

En het allerleukste vind ik nu dat sommige van die tassen door anderen gebruikt worden, want gisteren verkocht ik er een paar op de markt!

30 gedachten aan “tassenparade”

 1. leuke tassen van leuke stofjes! ze zien er alleszins zeeeeeer praktisch uit!

  Ik zit al dagen te zeggen dat ik een nieuwe boodschappentas moet maken, de oude scheurt zich te pletter, maar ik kom er precies maar niet aan toe…

 2. knap allemaal!
  da geel stofke s fantastisch he!
  hopelijk had je gistren ne fantastischen dag,
  heb lang getwijfelt om te komen maar door alle gebeurtenissen van t weekend
  & t ventje dat dan nog weinig thuis was, was er gewoon den tijd nie voor,
  spijtig zenne!
  liefs, mimi xxx

  1. mor zo'n goeike 😉
   laat iets weten als ge t nog ne keer gaat avonturieren dan kom k zeker kijken 😉

 3. Eentje voor elke dag van de week. Heel mooi. Raar hé, ik zeg al zolang eens een tasje te maken, voor mij blijkbaar eerder een opgave!

 4. Wauw!! Goed gewerkt!! De laatste tas vind ik schitterend! Wl je me vertellen welk stofje dat is?

  1. Ik kocht er ooit anderhalve meter van op het stoffenspektakel, aan een kraam waar alles al voorgeknipt ligt en je twee zulke stukken voor 10 euro krijgt. Ik gebruikte het al heel dikwijls, voor een rokje, een clutch, ritstasjes…

 5. Heel schoon om naar te zien, inderdaad! En als jij daar dan helemaal zen van wordt, wie kan er dan iets op tegen hebben?

 6. Je schitterde op vrouwentongen!!!
  Allemaal leuke dingen, ben blij met mijn toilettasje !!!

 7. Ja alweer supermooi!! Ik lees 's avonds altijd eerst jouw blogje! En dat bandwerk: ik vind dat ook leuk! Als ik een tasje maakt, volgen er onmiddellijk enkele extra! Heel mooie stofjes!!!

 8. Allemaal om t'er mooist ,ik zie een tutorial wel zitten als jij het natuurlik ook ziet zitten 🙂
  groetjes Cathy

 9. Als jij ze zo snel kunt maken wil ik ook wel een tutorial, ben altijd een
  'eeuwigheid' bezig met 1 klein/gewoon tasje….

 10. WEERAL heel mooi:)

  Dat gevoel van blij zijn dat andere je tas mooi vinden en kopen begrijp ik… zelf maak ik kaarten waar ik er regelmatig van verkoop gewoon aan de deur(geen markt)… blij als een kind dat mensen er interesse voor hebben(weten dat die kaarten op hun beurt mensen blij maken doet zo veel plezier)

  Lieve groetjes,
  Marina

 11. Super mooi gemaakt , deze moet ik zeker ook eens uitproberen, want ja een mens kan geen leuke tassen genoeg hebben he …

  Groetjes,
  Biefrul
  bieke29.blogspot.be , daar kan je mijn maaksels vinden !!!

 12. Mits je zelf zegt dat we het maar moeten vragen voor een tutorial…
  Kan er een tutorial van komen? 🙂
  Net je blog ontdekt en geniet ervan.
  Ikzelf naai een beetje (niet echt een held, niet veel tijd…) en blog ook een beetje (over vooral motorrijden en soms wat naaisels of andere dingen)
  Duss… als ik een tutorial vind zie je binnenkort in mijn blog een verwijzing naar jou bij mijn creatie. Ik wil al een tijdje een soortgelijke tas. Goede deal niet? 😉

  http://sapvertelsels.blogspot.be/

  1. Ik maak wel eens werk van een tutorial, maar dat zal eerder voor van de zomer zijn… Het wordt nu nogal een drukke maand op mijn werk, maar daarna maak ik er tijd voor!

Reacties zijn gesloten.