tienergerief, jawel!

Het was alweer een tijdje geleden dat ik nog eens iets naaide dat met écht veel enthousiasme onthaald werd door de Dochters hier in huis. Het wordt toch beduidend moeilijk hier, handgemaakt gerief verkocht krijgen aan hen, dus dan ben ik maar al te blij wanneer ze zélf om iets vragen.

teen clara culotte 2


De Clara culotte voor Lucille viel hen niet echt op toen ik die aan het naaien was, maar ik wist bijna zeker dat zowel Dochter 1 als Dochter 2 dit type broek wel zouden zien zitten. Dus toen Sofie aan het testteam liet weten dat ze het patroon ook in damesmaten zou uitbrengen, zag ik mijn kans schoon om hier met wat beeldmateriaal te zwaaien aan de keukentafel.

teen clara culotte (collage)

Er brak bijna een gevecht uit over wie deze culotte als eerste vanonder de naaimachine zou trekken… Om maar te zeggen dat ik gelijk had.

teen clara culotte 1

Nu zijn mijn Dochters geen voluptueuze dames, maar ik zei het al eerder: Afrikaanse rondingen in billen en bovenbenen zijn écht niet te vergelijken met die van een gemiddelde blanke vrouw. Wat maakt dat ik nooit aan broekenpatronen begin voor hen, tenzij ze een elastiek in de rug hebben. Zoals deze Clara dus.

teen clara culotte

Ik maakte maat M voor Dochter 1, volgens haar taille en lengte aan de grote kant (ik knipte er heel wat centimeters af), maar aan haar bovenbenen eigenlijk maar net gepast. De stof (een roestbruine crêpe die hier al eeuwen ligt) rekt een beetje dus ze zit gelukkig wel heel comfortabel.

teen clara culotte (collage1)

Jullie willen niet weten hoe content het kind was/is met haar broek, echt niet te doen. Dochter 2, die een beetje jaloers stond te kijken, kreeg als voordeel dat moeder niks uit de stoffenlades nam maar dat ze zelf bij Madeline wat mocht uitkiezen. Het werd deze groene streepjesstof, die ondertussen al geknipt klaarligt en één van de dagen zal worden in elkaar gezet. Hou Instagram maar in de gaten, want daar ga je binnenkort een happy Dochter 2 zien passeren!

6 gedachten aan “tienergerief, jawel!”

  1. Ik snap hun enthousiasme. Ik vind het net mooi dat ze op de 'billen' wat strakker zit. Heel elegant zo! Zou ik deze tonen aan de toenets hier?? Mmm nog heel even wachten want mijn 'to-sew-lijstje' is redelijk uitgebreid momenteel ?

  2. Wat leuk dat ze beiden zo enthousiast zijn. Ik snap dat wel … Het is een toffe broek!
    Ben benieuwd naar het groene exemplaar.
    Groet, Ilse

  3. Dat mosterdkleur staat haar zo goed! Ik maakte de M dit weekend voor mezelf, maar hij zat zo ruim dat ik hem aan mama cadeau deed 🙂 Volgend weekend nieuwe poging in een kleinere maat!

  4. Heel erg leuk! Mooie kleur ook..heb de streepjes stof ook voorbij zien komen, zelf heb ik daar een shirt voor gemaakt ! Erg fijne stof

Reacties zijn gesloten.