Clara culottes

Oh oui, j’aime des culottes!  En al zeker als ze Clara heten, dat klinkt toch geweldig mooi?
Sofie van Wisj Designs tekende een broekenpatroon voor kinderen van 2 tot 14 jaar EN voor dames in maat XS tot L, en dat patroon is vanaf vandaag te verkrijgen.

clara culottes

Ik maakte een eerste versie in een dunne blauwe katoen voor Lucille, misschien zagen jullie hem wel voorbij komen op Instagram enkele weken geleden. Ik had de smaak te pakken, want het is een heel plezant patroon om te maken. Dus volgde er al snel een tweede exemplaar in deze soepele gele ribfluweel die ik ooit meenam bij Kwantum. Geen topkwaliteit, deze stof, maar zeer vloeiend en daarom ideaal materiaal om een wijde broek mee te maken.

clara culottes 3

Lucille wordt in augustus 8 jaar, dus maakte ik ook die maat. Die zit helemaal perfect. Qua lengte veranderde ik ook niks, in mijn ogen moeten culottes niet te lang zijn.

clara culottes 2

Ik ben serieus fan van het patroon, en ik zou met aandrang willen zeggen: surf als de bliksem naar Wisj Designs en schaf het patroon aan! Het is de best gespendeerde €8 ooit, I promise.

clara culottes 1

clara culottes 4

Dit type broek is tegenwoordig trouwens erg hip bij de jeugd, dus maakte ik ondertussen al eentje voor de 17-jarige. Voor Dochter 2 werd de stof ook besteld, dus ik hou jullie op de hoogte!