palms – het vervolg

Ik had nog een stukje over van mijn verkleurde ‘palms’ uit de Playtime collectie van See You At Six. Jullie zagen begin vorige week misschien al dat ik er een zomerjurkje voor mijn nichtje uit maakte, maar ik wilde voor de Zoon toch ook nog iets fabriceren. Een short stond al een tijdje op de planning, dus…

improvisatie short


Nochtans zag ik al van ver aankomen dat het restje net niet voldoende zou zijn voor wat ik in gedachten had. Toch hield me dat niet tegen. Ik nam een goed passende maar versleten short uit zijn kast en tekende het voor- en achterpand van één broekspijp over. Toen ik de patroondelen knipte, lukte het inderdaad niet om het 2de achterpand er ook nog in zijn geheel uit te krijgen. Daar stond ik, met driekwart van de patroondelen.

improvisatie short 2


Doorknippen dan maar, dat vierde deel, en een achterzak toevoegen. Improvisatie van de bovenste plank. Ik deed letterlijk maar wat, knipte en stikte en zorgde dat alle patroondelen pasten. Soms heeft een mens al eens geluk.

improvisatie short (back)

improvisatie short (collage)

Voor de tailleband was ik genoodzaakt boordstof te gebruiken. Dezelfde als bij het jurkje, en eigenlijk wel goed passend vind ik.

improvisatie short (waistband)

improvisatie short (close-up)

De Zoon vind de short supercomfortabel zitten en nu wil de Husband ook zo’n exemplaar.
Zou ik?

 improvisatie short 1

15 gedachten aan “palms – het vervolg”

  1. Zeker doen voor de husband!
    Je hebt dat toch weer ferm gedaan,zonder patroon ,te weinig stof en toch lukt het je altijd iets mooi te creëren.

  2. De husband, die komt daar perfect mee weg, doen!
    En verder gniffel ik nog wat na; ik zou het lapje zien en het aan de kant leggen, jij begint er gewoon aan en haalt er effenaf nog een kledingstuk uit, ferme madam!

Reacties zijn gesloten.