zomersoep

Ik ben een soepeter, dat zei ik al wel eens eerder. Winter, zomer, het maakt me niet zoveel uit. Soep is altijd goed. Nu het komkommerseizoen volop bezig is, maak ik al wat vaker soep van deze frisse groente. Een heel simpel recept dat ik graag met jullie deel.

komkommersoep



nodig:
– 1 komkommer
– 1 busseltje bieslook
– 3 à 4 stengeluitjes (of sjalotjes of gewone ui)
– 2 soeplepels roomkaas

komkommersoep3



doen:
De ui, komkommer en helft van de bieslook aanstoven in boter tot ze wat zachter zijn. (Ik schil de komkommer niet, dan is de kleur van de soep groener.) Het vuur hoger zetten en anderhalve liter groentebouillon toevoegen (ik gebruik gewoon water met 1,5 bouillonblokje.) Ongeveer 30 minuten laten pruttelen en de roomkaas toevoegen. Ik gebruik een versie met komkommer en feta, maar dat kan ook een kruidenkaas zijn of een gewone standaard roomkaas. Daarna de soep pureren met een staafmixer. De rest van de bieslook fijnsnijden en toevoegen, eventueel nog bijkruiden met peper en zout.

komkommersoep2

komkommersoep1

Al deze groenten kwamen recht van’t veld in mijn keuken terecht, dankzij Boer & Toer. Mocht je in de omgeving van Aarschot wonen, dan is dit prachtinitiatief misschien ook wel iets voor jou: via de korte keten komen alle ecologische, lokale en fairtrade producten van bij de boer tot aan je voordeur. Een duurzaam alternatief voor de supermarkt.

Smakelijk!

Recepten van mijn andere favoriete soepen vind je hier en hier.

6 gedachten aan “zomersoep”

  1. Ik eet ook, winter en zomer, soep!
    Leuk om eens af te wisselen met het recept dat ik steeds gebruik.
    Wij krijgen vaak groenten, en na een tijdje komen de komkommers mijn oren uit! 😉
    Zus 1

Reacties zijn gesloten.