miss madeline x 2

Het is een schande, dat Miss Madeline pas nu ten tonele verschijnt op deze blog. Ik had het patroon vanaf de eerste minuut in handen, en toch… Niet dat ik er pas nu aan begon hoor, helemaal niet. Ze waren al maanden af. Op één dingetje na: dat halslint.

miss madeline x 2 (close)


Ik zie dat vlechtwerk zo graag, dat maakt de Madeline wie ze is. En daar haperde het maakproces. Geen geschikte tricot in huis, te gierig om dat speciaal te gaan kopen, nergens zpagetti te vinden… Gewoon lint of iets alternatief wilde ik ook niet gebruiken dus belandde die twee Madelinetjes op de ufo-stapel.

miss madeline x 2 (collage1)


Twee weken geleden vond ik eindelijk een (gròte, véél te grote) bol zwart-wit gestreepte zpagetti bij Veritas. Ideaal. Dus ik kocht. (En kan ik nu tot in het einde der tijden halslinten vlechten…)
Niet dat het einde toen in zicht was. Want hoe snel die topjes ook in elkaar zitten: er komt ook een beetje paswerk (de lengte van het halslint + de rugelastiek) op de ontvangende lijfjes bij kijken. En laten die lijfjes hier nu niet bepaald elke dag (of zelfs week) rondlopen.

miss madeline x 2 (collage)


Enfin, long story short: Miss Madeline x 2 over een tijdspanne van 20 weken. Laat u vooral niet afschrikken want het moet gezegd: zonder mijn persoonlijk hindernissenparcours zitten die dingen op geen tijd in elkaar. Met een handleiding om u tegen te zeggen, zoals we ondertussen gewend zijn van Mind The Whale.

miss madeline x 2


Geen aan-foto’s ook niet deze keer. Dan zou het nu waarschijnlijk herfst zijn.
(stof bij Elvelyckan Design – zpagetti bij Veritas)

23 gedachten aan “miss madeline x 2”

  1. Super! Het wachten waard…en hier om dezelfde reden dat dit patroon bijna af n hele tijd bleef liggen, haha..

  2. Leuk … En had hiervoor nog nooit van zpaghetti gehoord, laat staan dat dat iets is om in je hals te draaien 😉 weer iets bij geleerd! :))

  3. Misschien moest het gewoon zo zijn dat er wat tijd over ging omdat de zpagetti zo goed matcht?!

  4. Oh hier liggen nog een paar Miss Madelines geknipt klaar, ook al een week of 15. Dus als ik uw tempo aanhoudt is't herfst. Maar ze zijn wel schoon, die van u!! En die dat ik al wel maalte worden héél veel gebruikt, dus zowiezo een succes!

    1. Haha! Ik stel voor dat wanneer de nood het hoogst is, je hier wat meters komt afknippen. Tenminste als je zwart-wit gestreepte wil.

  5. Mo, echt, zpagetti bij Veritas? Om diezelfde reden ben ik zelfs nog niet begonnen aan een Madelinetje, maar nu moet ik daar toch dringend eens passeren.

  6. Schoon gerief!! Ik deed van makkelijk (of lui) wegens een model dat niet thuis was en skipte het rugstukje en knoopte de (niet gevlochten) lintjes.
    Volgende keer deze versie eens proberen.

Reacties zijn gesloten.