theo, i love you

Toen ik – ergens in oktober – mijn naaiatelier opruimde om wat blogvriendinnen te ontvangen voor een naaizondag, kwam ik een verloren stofje tegen. Eentje van Soft Cactus, wat ik ondanks de blauwe kleur de aller-aller-allermooiste Soft Cactusstof ooit vind. Ik kocht het al een jaar geleden, en vergat het.
Theo in Soft Cactus (with card)


Omdat ik die zondag geen concrete naaiplannen had, besloot ik dat stofje eindelijk zijn bestemming te geven. Het werd (nog maar eens) een Theo, maar wel met korte mouwen. Gewoon omdat ik geen zin had om me te concentreren op manchetten met 4 taterende vrouwen naast mij.

Theo in Soft Cactus


Ik vergat de kraag te verstevigen, en dat zie je wel wat.
Maar het hemdje raakte die dag af, op de knopen na. Zelfs al maakten we tijd voor koffie, aperitief, lunch, taart en nog eens koffie. Zo’n zondagen zijn topdagen, ik wil nòg.

Theo in Soft Cactus (close-up)

De zoektocht naar de juiste kleur knopen bracht me weer bij Riet, die voor elk knopenprobleem een oplossing heeft. Ze redde me al meermaals op dat vlak. Dank je, Riet! x

Theo in Soft Cactus (collage)


De korte mouwen werkte ik af met een valse omslag, een eenvoudige werkwijze die je ook in Urban Style vindt.
En dat hemdje, ik ben er tot over mijn oren verliefd op. Die stof is echt zò schoon. Mijn favoriete Theo tot nu toe zal de duimen moet leggen voor dit exemplaar, vrees ik. De nieuwe Soft Cactus collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar, en daar zitten nochtans ook geweldig mooie prints tussen.

Theo in Soft Cactus (back)

Er komen dus vast nog meer Soft-Cactus-Theo’s aan!

29 gedachten aan “theo, i love you”

 1. Dit is ook mijn favoriete soft cactus tot nu toe, maar ik kocht er nog nooit eentje van. Daar ga ik met de nieuwe collectie toch eens verandering in brengen. In 2016 doen we dat nog eens over ?

  1. Bij mij! De mama bood al aan om voor de catering te zorgen! Tenminste, als jullie zo ver willen rijden 😉 Prachtige Theo in de allermooiste kleur, maar dat zei ik al live. Hartjes voor Theo, nog meer hartjes voor onze fijne dag!

 2. Ja, zo'n naaidates zijn altijd heel gezellig!
  Ik heb ook een boontje voor Theo en hoop dat er gauw een grotere maten patroon uitkomt! Nu zal ik me eens wagen aan het hemdje uit LMV!

 3. Ja, zo'n naaidates zijn altijd heel gezellig!
  Ik heb ook een boontje voor Theo en hoop dat er gauw een grotere maten patroon uitkomt! Nu zal ik me eens wagen aan het hemdje uit LMV!

 4. Ooh super! De zoon droeg hier gisteren nog hetzelfde hemdje en ik ben er ook nog steeds verliefd op.

 5. Wat een mooi compliment! Ik ga er zowaar van blozen! Het is ook één van mijn favoriete stoffen. De Indian Fever en de Theo zijn een perfecte match! Hartje voor die hoekjes ook!

 6. Heel mooi, en inderdaad, de hoekjes maken het af!
  Ik heb nog nooit een Theo gemaakt… ik ga er me toch eens aan moeten wagen…
  Zus 1

 7. Oh, dat stofje ligt hier ook nog! Ik wilde iets voor mezelf maken eruit, maar nu ik dit hemdje zie doe je me toch twijfelen! Mijn zoontje staat ook met deze kleuren dus… Echt knap!!

 8. Hier werd dit stofje ook in een Theo hemdje gegoten. En ik ben het nog steeds niet beu. Jij gaat hier dus zeker en vast ook nog heel erg lang plezier aan beleven.
  Hemdjes, dat is toch een zaligheid om te maken he.

 9. Wat een mooi hemdje! Ik ben zo blij dat Oliver net in het kleinste Theo-maatje past, de 'to sew' lijst wordt steeds langer, maar ook boeiender 🙂 By the way, wat heb jij tegen blauw??? Ik ben net in een blauwe periode denk ik, de stofjes die ik de laatste tijd kocht zijn één voor één blauw, oeps!

 10. joehoe voor de hemdjes, joehoe voor knopenoplossende vriendinnen en joehoe voor naaidates en moeten opruimen 🙂

 11. Heel mooi Eva, ik heb dat blauwe stofje hier ook nog liggen voor een hemdje voor Pieter-Jan, en de mintgroene versie van deze stof gebruikte ik voor Pauline haar communiejurk. Zeer tevreden over de Soft cactus stofjes!

Reacties zijn gesloten.