de halve jurk

Marlies van Huis van Katoen bezorgde me in de zomer een soepelvallende jeansstof met stipjes, ideaal voor een rechte jurk die ik in mijn hoofd had. Die rechte jurk werd de Singapore Soul en verscheen in diezelfde jeansstof in mijn boek.
Maar ik had nog een lapje over. Te weinig voor een jurk, te veel om weg te gooien. Dus nam ik het patroon van de Marrakesh Mix en maakte er een halve jurk van, oftewel een topje!

Marrakesh Mix topje (collage)


Ik tekende korte mouwtjes aan het patroon en liet de rits in het voorpand niet helemaal tot in de taille komen.

Marrakesh Mix topje


Aan de schouders stikte ik een strookje zwarte kant (kadootje van Mon Depot) en aan de taille bevestigde ik boordstof.

Marrakesh Mix topje (collage1)

Marrakesh Mix topje


Moest je zelf ook een topje willen maken van een jurkenpatroon uit Urban Style, verleng het bovenstuk dan zeker voldoende. De taille van een jurk zit immers veel hoger dan de zoom van een topje.
En wie graag nog een gesigneerde versie van mijn boek wil: ik heb nog enkele exemplaren in huis!
(stof bij Huis Van Katoen)

31 gedachten aan “de halve jurk”

  1. Wauw! *doet haar mond terug dicht* Zo mooi! Dat wil ik ook eens proberen!
    En een gesigneerde versie, die heb ik hier al in huis šŸ˜‰

  2. Ooh supertof! Ik zat in mijn hoofd ook al met het idee om een hemdje half te sluiten en van boordstof (of kleine elastiek) te voorzien, en hier zie ik al het resultaat! Jij mag me anders een exemplaartje sturen van je boek. Geen pubers in huis en ikzelf net iets te volumineus voor tienermaten, maar wellicht kan ik er tal van inspiratie opdoen?! Ik stuur je een mailtje? Gr gwen

  3. AllĆ© hop, weer Ć©Ć©n bij op mijn to sew lijstje te zetten. En handig voor borstvoeding met die rits šŸ˜‰ Love it!

  4. Wat kan ik genieten bij het zien van jouw creaties! Jouw boek ligt hier op mij te wachten onder de kerstboom… Wat jeuken mijn handden!

  5. Waarschijnlijk al veeeeeeeeeel te laat, maar ik probeer het toch (grijns).. Ik spring twee gaten in de lucht (mss wel drie) moest ik van jou dat gesigneerd boek nog kunnen krijgen!

Reacties zijn gesloten.