barcelona in 36 uur

Weer geen toeristische trekpleisters in deze mini-guide, vrees ik. Daarvoor ben je bij mij aan het verkeerde adres. Wel een verzameling leuke eet- en drinkplekken, noem ze hotspots, om 36 uur in Barcelona te overleven.

barcelona14


Wanneer de Husband naar het buitenland gaat voor zijn werk, ben ik altijd lichtelijk jaloers. Maar heel af en toe heb ik geluk en is er een mogelijkheid om hem even achterna te vliegen, hoera!

barcelona16


18 jaar geleden was ik al eens in Barcelona en dat liet toen niet echt een heel geweldige indruk op mij na. Mooi wel, al dat Gaudi-spektakel, de labrador die we een week erna kochten kreeg dankzij Gaudi zelfs de naam Battló. Maar hip, nee, ik herinnerde mij daar niks van. 18 jaar is ook niet niks natuurlijk en intussen is dat wel helemaal anders. Echt helemaal anders.

barcelona

barcelona1


We logeerden in Margot House, een klein hotel met slechts 9 kamers, een heerlijk ontbijt en prachtige Scandinavisch en Japans geïnspireerde inrichting.

barcelona6


In de buurt El Raval dronken we cafe con leche bij Komo En Kasa (1), een mini-koffiebar met window seats. Een leuke buurt trouwens, die de laatste jaren in recordtempo van berucht naar hip evolueerde.

barcelona13


Aangrenzend aan El Raval ligt Sant Antoni waar de ene na de andere lunchplek je met first world problems confronteert: want wélke kies je? Wij gingen voor Café Cometa (2) en hadden daar géén spijt van.

barcelona5
barcelona2
barcelona8


Ook wandelden we door Barri Gòtic, de oude buurt die toch nog altijd die typische Spaanse sfeer van vroeger ademt. Zalig om in te verdwalen. We aperitiefden er met cava en pan con tomate (what else?) bij Le Bouchon (3).

barcelona4
barcelona3


De enige kleine toeristische uitstap die we maakten was het bezoeken van het Barcelona-paviljoen van Mies van der Rohe. Nadat ik haar blogpost erover las, vroeg ik me af waarom ik dat in godsnaam had overgeslagen, back in 1997.

barcelona12


De lunch op dag 2 was er één met hindernissen, want we wilden naar bruncherie Ugot (4). Net zoals half Barcelona blijkbaar. Dus we wachtten geduldig tot er een tafeltje voor 2 vrijkwam. Het was zondag after all.

barcelona15
barcelona10
barcelona9
barcelona11


De rest van de zondag spendeerden we aan het strand van Barceloneta. Het was eind november maar nog bijna 20 graden. Niks zo heerlijk als de strandsfeer tijdens de eerste én de laatste warme dagen van een jaar, in my opinion. Al die leuke strandbars: dilemma, dilemma.

barcelona17
barcelona7


Met een burger van Bacoa (5) sloten we mijn 36 uur in Barcelona af en ik denk dat we er eens een hele week naartoe moeten. Mét de kinderen.

barcelona18

Meer mini-guides van citytrips vind je hier.

7 gedachten aan “barcelona in 36 uur”

  1. oooh, lap ik heb weeral goesting om er naartoe te gaan…
    Had het geluk er al twee keer enkele dagen te vertoeven, en ik wil echt wel terug, met de kinderen ook !

Reacties zijn gesloten.