olé olé, eindelijk een ole!

Hoe lang het Zonen 09 patroon hier al lag, no idea. Maar als ik er nù niet aan zou begonnen zijn, dan was het te laat. De allerlaatste maat is ondertussen van toepassing op mijn jongste, en waarschijnlijk ben ik ook de allerlaatste zonenmoeder in heel blogland die een Ole in mekaar stak. Shame on me.

ole


De stof lag hier sinds de zomersolden, ik kocht ze bij Petite Couture. Voor de binnenkant koos ik een petrolkleurige tricot van bij Mon Depot.

ole (opened)


Ik weet niet waarom, maar in mijn hoofd was het maken van een Ole een klus van langere duur. Dat bleek niet zo te zijn, helemaal niet, een meevaller dus!

ole (collage2)


Omdat ik niet van kappen hou, maakte ik de versie zonder. Wat stijlvoller, vind ik.

ole (back)


Ik gebruikte boordstof aan de mouwen en tailleboord. In de werkbeschrijving van het patroon gebruikt Sharon gewoon de stof, maar ik vind de wat ruwere structuur van deze boordstof mooier. Ik knipte de tailleboord niet volgens het patroondeel maar maakte hem breder en minder lang. Hierdoor valt de Ole een beetje minder recht naar beneden. Ik vind dat mooier.

ole (collage)


De mouwboorden knipte ik ook 2 cm breder. Ik vind de originele breedte wat smal op een grotere maat als deze. Maar ook dat is persoonlijke smaak.

ole (collage1)


Toen hij af was, bleek dat hij best nog ruim valt, deze Ole. Ik koos immers voor de standaard maat, en de Zoon heeft duidelijk nog plaats om te groeien. Da’s goed nieuws, want dat betekent dat ik vast nog wel eens eentje maak!

ole (close-up)

Mijn eerste Ole dus, het Zonen 09 patroon met de minst conventionele naam. De leerkracht in mij moet zich altijd inhouden als ik naaisters hoor spreken over “den Olé”. Hebben jullie dat ook?
Op naar Billie nu!

(buitenstof bij Petite Couture– binnenstof bij Mon Depot)

32 gedachten aan “olé olé, eindelijk een ole!”

 1. Deze leerkracht in spe ook!! Ik hield al eventjes mijn hart vast toen ik het begin van je titel las 🙂 Maar zowel spelling als resultaat zijn prachtig! Ik kijk zo uit naar grote Ole, voor Ilias, maar ook voor Broer en voor mezelf.

 2. Mooi! Erg leuk zeg 🙂 En moet zeggen dat ik ook wel van die boordstof ertussen hou…dus gewoon iets smaller geknipt..hoeft van mij ook niet zo recht naar beneden namelijk.
  Trouwens, geen schande hoor, nog geen Ole gemaakt..Hier nog altijd in dubio of ik t patroon uberhaupt zou kopen, haha

 3. Ik zag het ook meteen … hij zal zeker nog even kunnen genieten van zijn Ole … enne, jij kunt er perfect nog eentje bij maken tegen dat hij eruit gegroeid is 😉

 4. Mooie Ole (en mijn beroepsmisvorming zorgt ervoor dat ik de rillingen krijgen als ik daar geen hoofdletter zie ;)!). Deze zal veel uit de kast komen!

 5. Olé, Olé ! Eindelijk 🙂
  Ik vind jou afmeting van de boordstoffen precies toch ook meer mijn ding. Zo doe ik het volgende keer ook! Voila, daarom moest jij die dus toch nog maken zie 🙂

 6. Heel schoon! En wees gerust, ik probeerde ook de Ole nog niet uit maar mijn zoon is nog maar 20m 🙂 ik vind deze versie alvast schitterend! En Billie moet je zeker proberen, ik ben nu al fan!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

 7. O ja, ik krijg ook de kriebels als ik iemand over "de olé" hoor praten. Maar bon, los daarvan, ik vind jouw versie super, en ik maakte er ook nog geen hoor – Ernestje past nog niet in het patroon, maar voor Lilith ligt nu eindelijk stof klaar.

 8. Haha, hier nog een mama in blogland die de ole nogniet maakte, maar wel al een jaar stof klaar liggen heeft… Uh hum.
  Super mooie ole trouwens! Stofjes zijn mooi!!

 9. Haha ik zeg dus wel Olé 🙂 Bij deze beloof ik plechtig dat ik vanaf nu zal proberen om Ole te zeggen 😉

 10. de laatste ben je nog niet, dat patroon ligt hier al veel te lang klaar maar binnen dit en een maand komt er eentje aan… t wier hogen tijd!!!
  Die van jou is trouwens dik in orde!

 11. Goed bezig! Extreem geval van uitstelgedrag hier… Maar als het is zoals jij het zegt, dat het toch nog rap ineen zit, moet ik er mss toch eens aan beginnen.

 12. Je bent niet de laatste hoor. Hier ligt hij ook nog steeds in de kast te wachten. Nu ik jou versie gezien heb, begint het al weer te kriebelen…

 13. Hier ligt hij ook nog bij zijn broertjes te wachten. Ik zal hem ook eens moeten maken of Dennis is er te groot voor.
  Wat een knappe stof!

 14. Heel vreemd dat mensen denken dat ik een patroon Olé zou noemen denk ik altijd ;-).
  Hoera voor de juiste uitspraak en deze Ole. Heel mooi!

Reacties zijn gesloten.