drie dekens op driekoningen

Drie dekens, voor drie kinderen die daar al anderhalf jaar op wachten. Guilty as charged. Schaamtelijk.

Het ene na het andere deken werd hier al genaaid, voor baby’s vooral, voor opa’s en prinsessen en zelfs voor mezelf. En élke keer, echt élke keer, aanhoorde ik een klaagzang van drie zielige kindjes die in hun ogen altijd verwaarloosd worden. Of toch als het op dekentjes-makelij aankomt. 

Het betreft mijn eigen kinderen, ja. Die kinderen die dit jaar geen speelgoed kregen onder de kerstboom en met nieuwjaar niet overladen werden met kadootjes. Een exotische vakantie in ruil compenseerde ruimschoots vond ik. Maar die dekens, die moesten nu toch éindelijk wel eens afgewerkt worden.

Leuke stoffen en dikke paspel van Den Depot in combinatie met kleurrijke streelzachte fleece leverden resultaat. Al deed ik er uiteindelijk 5 weken over… Een Naaikaffee is super plezant, maar efficiënt voor een babbelkous als ik? Ik dacht het niet.

En zo had ik dus drie blije kinderen. Ze kropen onmiddellijk onder hun deken, zetten de tv aan en kozen een zender. 

Disney Channel. 
Zucht.
(stoffen en paspel bij Den Depot – fleece bij Zeeman)

32 gedachten aan “drie dekens op driekoningen”

  1. Deze foto's zijn weer zo helemaal jou! Prachtige explosie van kleuren. Dat ze er allen te samen in de zetel veel plezier mogen van hebben! Dan kan jij heimelijk meegenieten van deze mooi stofjes 😉

  2. Ik geef ze overschot van gelijk – pas op, niet over Disney channel ;). Onder zo'n dekentjes zou ik me ook wel willen nestelen! En stiekem vind ik die ronde hoeken prachtig!

  3. Knap, ik heb hier ook nog de stoffen klaar liggen voor een babydekentje te maken… maar heb ook die stamp onder mijn kont nodig om eraan te beginnen 🙂
    MamaCin

  4. Met zulke warme vrolijke dekens is een exotische vakantie niet eens meer nodig 😉 En dat Naaikaffee, dat klinkt zo gezellig! Helaas niet echt bereikbaar met de bus vanuit Leuven. Dus als ge daar een Leuvenaar kent die eens taxi zou willen spelen, let me know! Dit studentje zonder rijbewijs en zonder naaimachine op kot zou daar heel content mee zijn 🙂

  5. Ik ben nu toch ne keer nieuwsgierig naar hoe dat werkt met die dekentjes. Ik snap het concept en de uitvoering ervan wel: fleeceke + stofje + biais rondomrond. Maar wat ik me afvraag: als je een groot deken maakt, en dat stofje hangt alleen maar aan alle zijkanten vast aan dat fleeceke, komt dat stofje dan zo niet 'los' van het fleeceke? Moet je dat dan niet quilt-gewijs over de breedte om de zoveel centimeter doorstikken? Allé, als ge snapt wat ik bedoel 🙂

    1. Ik begrijp wat je bedoelt, Silke. De stof hangt inderdaad enkel vast aan de zijkanten, maar dat is geen enkel probleem hoor. Wat niet wegneemt dat je het wel zou kunnen doorquilten, maar ik doe dat nooit (en ik zie ook anderen dat zelden doen). Ik denk dat bij hele grote afmetingen dat wel interessant kan zijn!

Reacties zijn gesloten.