het niet-zo-snel herfstrokje (kcw #2 – fall 2013)

Mijn tweede KCW-uitdaging leek op het eerste zicht ook een Speedy Gonzales werkje te worden. Het rokje Icing uit Homemade Minicouture werd net daarom uitgekozen. Maar om de één of andere reden zat ik in de knoei met de bevestiging van de tailleband. Ik weet niet wat het was, misschien voelde het rokje aan dat ik haast had, en meestal is dat nefast voor een precieze afwerking.

Icing dus.
Een rokje dat ik al lang wilde maken wegens verliefd op de wimpeltjes aan het knopenpat. Alleen was ik niet zeker of de Dochters die liefde zouden delen. Maar gelukkig zag zelfs de 11-jarige  dat nog helemaal zitten!

Een herfstig bloemenstofje werd gekocht en bijpassende effen restjes tot wimpeltjes verknipt.

En die knopen…
Ik vind ze zo mooi! Ik kreeg ze van Marte nadat ze een hele hoop vintage knopen had gescoord en blogland wilde laten delen in de feestvreugde. Dus Marte, dit rokje is ook een klein beetje van jou!

(stof bij Stoffenspektakel)

37 gedachten aan “het niet-zo-snel herfstrokje (kcw #2 – fall 2013)”

 1. Ik kan hier niet meer volgen, gij rappe. Allemaal om ter schoonste dingen.
  Dit rokje moet ik ook maken.
  En die 11jarige van U…da's een lange zeg!

  1. Niet zo rap, toch 4 uur aan geprutst, veel te lang eigenlijk. En het was Stikbitch Meeting, dus tijd om te naaien! En btw, zo lang is Marta niet hoor, gezichtsbedrog door die kousen denk ik.

 2. Ik bladerde er deze morgen door, om een rokje te kiezen… Na het zien van jouw prachtige versie twijfel ik niet meer, ik ga ervoor (allé, eerst nog een jurkje, tasjes en valies afwerken)! Dank je wel voor de inspiratie

 3. Jeuj!!!! Mooie knoopjes inderdaad. Nu heb ik intussen nog meer knopen gekocht. Een mooi aantal waar er achteraan 3 nullen staan. Echt geweldig, zo'n grote knopen collectie! Ik zal er zeker nog wel eens delen… Mooi rokje trouwens. Moet ik misschien toch ook eens maken. Het boek licht hier ook, maar na een te kleine Mambo dress, heb ik het niet meer gebruikt! M

 4. Mooi! Ik heb het boek ook liggen, maar maakte tot nu toe enkel de lemondrop. Dit model komt nu ook zeker op het lijstje!

 5. Supermooi! In het boek was ik niet zo wild van het rokje. Ik moet mijn mening dringend herzien! Love de combinatie van het stofje en de kousen!!

Reacties zijn gesloten.