het snelle herfstrokje (kcw #1 – fall 2013)

Een A-lijntje uit Allemaal Rokjes, dacht ik: that’ll do the trick. Want qua maaksnelheid kan zoiets tellen: het knipwerk deed ik vooraf, de boordstof lag klaar. En dan zit zo’n rokje op een wip in mekaar.

Ik voegde wel zakjes toe. In de herfstperiode is dat een broodnodige bewaarplek voor de zakdoeken van Dochter 2. Bij nader inzien zijn ze iets te klein, dus dat wordt volgende keer aangepast.

Ik stikte Engelse zijnaden, toch altijd netter aan de binnenkant.
Op naar het volgende project voor Kids Clothes Week!
(stof bij Stoffenspektakel – boordstof bij stockverkoop Something Strange)

22 gedachten aan “het snelle herfstrokje (kcw #1 – fall 2013)”

  1. Het stofje is eigenlijk patchworkstof, van het Stoffenspektakel. En die Engelse zijnaden: eerst de naad op een halve cm dicht stikken met de verkeerde kanten op mekaar, daarna opnieuw stikken maar dan op 1cm en met de goede kanten op mekaar. Dan zit het eerste naadje gevangen tussen de tweede naad.

 1. Schoon, stof met dieren, dat is hier altijd scoren!
  Ben ook rokjes aan het maken, uit pure noodzaak… (elke reden om te kunnen naaien is goed hé, maar als 't echt moet kom je tot de contsatatie dat ge geen deftig gerief meer in huis hebt, dus : recyclage…)
  Liefs!

 2. Goed gezien van jou, veel voldoening met weinig werk. Het stofje doet het werk. Heel mooi!
  Ik plan mijn eigenste KCW volgende week, want deze week zit zo vol dat ze maar vlug voorbij moet zijn ;-(
  Benieuwd naar je volgende project!

 3. Wat een mooi rokje, leuk hoor, met dat stofje! Ik moet ook heel hoognodig weer aan het naaien. Niet alleen omdat de kinderen al wel een tiental verzoekjes hebben gedaan, maar vooral ook omdat ik hevig afkickverschijnselen begin te krijgen (en bang begin te worden dat ik het pardoes verleerd ben….)

  1. Volgens mij is naaien zoals fietsen, het wordt hoogstens een beetje onwennig na een tijdje niet-doen. Vlieg er dus maar in Karin, ik ben nu al benieuwd welke verzoekjes jouw kinderen hadden 🙂

 4. Mooie combinatie, en zakjes in rokjes zijn hier ook altijd een must: in de winter voor zakdoeken, maar het hele jaar door om schatten in te verzamelen.

Reacties zijn gesloten.