less is more (kcw #3 – fall 2013)

Het plan was om dit weekend een broek te maken voor De Zoon. In de kringloopwinkel vond ik voor 2 euro de perfecte stof. Maar in de loop van de week werd duidelijk dat de Zoon geen gebrek heeft aan broeken, Dochter 2 daarentegen kan wel wat jurken gebruiken.
Na wat schetsen en pinterest-en kwam ik uit bij een heel eenvoudig model. Less is more, pleegt men dan te zeggen.

Ik tekende een A-lijn waarvan ik het voorpand voorzag van twee ‘verborgen’ zakjes na het zien van deze pin.
Rachel van Stitched Together maakte vorige week een mooie herfstjurk met mouwtjes die ik ook wel zag zitten. Bij nader inzien zijn zo’n mouwen een ellende om een cardigan over aan te trekken. Veel gezucht, gefoefel en gepruts. Trust me, maak mouwen gewoon òf lang òf kort.
Uit dezelfde stof maakte ik biais en stikte die netjes rond de halslijn. Achteraan kwam een gouden elastiekje en een vintage knoop.
Zo, en nu ben ik weg. Naar Zeeland, een beetje uitwaaien. De groeten!
(stof bij Kringwinkel)

39 gedachten aan “less is more (kcw #3 – fall 2013)”

  1. Zo schoon alweer! Heel mooi gecombineerd met dat geel. En de details maken het helemaal af! chapeau!
    En geniet van Zeeland!

  2. wow, i love this so much! beautifully done and such nice details. i agree that the sleeve could be tricky under a cardigan, particularly in corduroy like the version i made. we live in Texas and have very few cold days, so 3/4 length sleeves work here, but perhaps not as well elsewhere.

  3. Ze mogen dan geen cardiganvriendelijke oplossing zijn, ik ben fan van de driekwart rimpelmouwtjes! En van de zakken in één van mijn all-time-favourites. Iets waar ik zelf nooit op gekomen zou zijn, maar het resultaat is meer dan tof!

    1. Ik vond de elastiek op het Stoffenspektakel, zonder goed te weten wat ik ermee zou gaan aanvangen… Maar je ziet, alles komt wel eens van pas!

Reacties zijn gesloten.