rimpels en tule

De twee enige ingrediënten voor een snel-klaar-rokje. Ik kocht voor Dochter 2 een paars tule rokje, bij Action godbetert … Het moest dienen als onderrok voor een rimpelrok die nog niet bestond. Ik had zelfs geen stof, want het moest iets met paars zijn, en laat dat nu net de enige kleur zijn die niet in mijn stoffenbestand terug te vinden was.
Maar ik kreeg een tip. Een tip van Sofie. De tip heet Habiba, een allerschattigst winkeltje in hartje Leuven. Prachtige hebbedingen en handgemaakte kleren voor klein én groot, maar achteraan ook een stoffenhoekje waar ik mezelf maar moeilijk kon bedwingen. Ik zocht en vond een paarse stof met bloemetjes, perfect voor het rimpelrokje dat ik in gedachten had.

Ik gebruikt de volledig stofbreedte voor het rokdeel, haalde de tule rok van zijn tailleband en rimpelde die samen aan de nieuwe tailleband. Elastiek erin en klaar.

Een rok met laagjes, ideaal voor deze tijd van het jaar.

21 gedachten aan “rimpels en tule”

 1. ah tule, heb k nog liggen uit "Barbiekokkie" (Bangkok)
  bedoeling s om daar een kleedje mee te maken voor Kerst
  … voor de dochter … gewoon omdat het kind "rode super blinkende"
  schoentjes van de Sint (H&M) gekregen heeft … zucht …
  mor Kerst komt al redelijk dichtbij he 😉
  mor da van u ziet r heel goed uit, daar gaat mee gezwierd worden 😉
  liefs, mimi xxx

 2. verdorie, ik heb da paars rokske ook zien hangen in den action! da ik daar ni aan gedacht heb 🙁
  ziet er goed uit, perfect voor te zwieren

 3. Tof idee!! Misschien dat ik die eens voor mezelf maak.. kHeb nog zo'n leuk stofje liggen!
  Groetjes Lies van Theemuts

Reacties zijn gesloten.