bloesjesfestival

Muziekfestivals zijn al een jaar niet meer aan de orde, maar bloésjesfestivals, dié kunnen nog wel! Ik maakte een rijtje Elisa’s uit een selectie zomerstoffen van Editex, en de beide Dochters zagen dat het goed was.

Zomerbloesjes zijn altijd een goed idee: ze passen op rokjes, shorten en broeken. Ze worden los gedragen over een topje of gesloten onder een cardigan: de mogelijkheden zijn eindeloos! De Elisa uit Fibre Mood is in dit geval een voltreffer.

Dochter 2 koos een print met gezichtjes, heel trendy en nù. Ze wilde het hemd ruim, liefst een paar maten groter dan haar eigenlijke confectiemaat (dat hoort zo, blijkbaar). Ik kortte het wel wat in, en ook van de mouwen gingen een paar centimeters af.

Voor Dochter 1 kozen we een streepjesstof in een mooie roestkleur en een linnenachtige stof met koperkleurige bolletjes. Die laatste zou ik zelf dragen: de kwaliteit van de stof in combinatie met de sobere print: I like!

Omdat ik de streepjesstof eigenlijk voor een broek had gekozen (maar dat zag Dochter 1 niet zitten), had ik nog genoeg stof over voor een bijpassende short.

Dochter 1 was wat bang dat de combinatie van hemd en short een pijama-look zou geven, maar met de juiste styling vind ik het zelf helemaal okee.

Voor de short gebruikt ik het damespatroon van de Clara Culottes (Wisj Designs) als basis. Ik kortte de boel stevig in en liet ook het striklint weg. De dochter is nog niet overtuigd van de combo, maar ik vind het playsuit-effect wel héél leuk.

Bij deze zijn de eerste stukken voor onze lente/zomerkleerkasten dus al klaar. De stoffen van Editex zijn te koop in jullie favoriete stoffenwinkels!

11 gedachten aan “bloesjesfestival”

 1. Prachtige bloesjes! Mooie stofjes.
  Allemaal heel leuk. Nummer 2 en 3 zou ik ook zo kunnen dragen 😉
  Samen met de short vind ik het ook een leuk effect geven!
  Daar gaan je dochters vast veel plezier aan beleven.

 2. Supermooie lente en zomer-collectie alvast! Ik zou met alle drie gaan lopen als ze even niet kijken… 😉

 3. Ik vind ze allemaal even mooi ! Ik ging ook op zoek naar de bolletjesstof, maar blijkbaar niet direct te vinden, mag ik vragen van welke winkel deze komt ?

  1. Oh, oef! Sorry voor mijn late antwoord… Jouw reactie zat tussen de spamberichten 🙁
   Fijn dat je het gevonden hebt!

Reacties zijn gesloten.